Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta del PS, Susanna Vela, i el president del grup parlamentari socialdemòicrata, Pere López.
La presidenta del PS, Susanna Vela, i el president del grup parlamentari socialdemòicrata, Pere López.

López suggereix que la Fiscalia actuï d’ofici en l’afer del salari de Costa


Escrit per: 
Alba Doral / Foto: PS

Hi ha “elements suficients” només de llegir la premsa, considera Pere López, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, com perquè la Fiscalia actuï d’ofici en l’afer del salari i dietes que percep el liberal Ferran Costa com a conseller general. “Nosaltres ja hem fet la nostra feina”, hi afegeix, i ara és a “altres organismes de l’Estat” que tocaria actuar, va suggerir, en una roda de premsa convocada per anunciar que tots els càrrecs electes socialdemòcrates, al Consell i als comuns, siguin minoria o, com en el cas d’Escaldes-Engordany, majoria, es reduiran el sou en un deu per cent. Això independentment del que decideixi cada corporació i per “corresponsabilitat”, va argumentar la presidenta del partit, Susanna Vela. 

A la compareixença també van explicar que una pregunta urgent per a la sessió de control d’avui al Consell, demanant per què el Govern no ha aprovat encara una partida extraordinària en el seu pressupost destinada a finançar una retribució extraordinària per al personal sanitari i d’atenció a les persones, els professionals que han estat a la primera línia per contenir el coronavirus. De quin import hauria de ser? Calculen que entre un 5 i un 10 per cent de la partida anual del SAAS per a salaris, que és d’uns 40 milions d’euros. La paga, demanen, hauria de ser “no simbòlica ni anecdòtica”, sinó que se situï “a l’alçada de la feina” realitzada per aquests grups professionals. Seria un primer pas, apunten, en un camí amb més transcendència que un reconeixement puntual: “tocarà encetar un debat més estructural” on es posin damunt la taula “noves graelles salarials”. 

Tornant a la polèmica generada pels emoluments rebuts pel conseller de L’A, López va ironitzar amb la compareixença que va protagonitzar per explicar-se. “A ell, que és un bon orador, li faltava l’aire i l’aigua i la capacitat explicativa. És clar que no ho tenia massa fàcil”. El president del grup del PS va insistir que Costa “mai no ha estat al Consell a temps complet” i en exclusiva, sinó que ha continuat atenent els seus negocis. Si no retorna els diners rebuts “de manera indeguda”, va apuntar, li exigiran la dimissió. 

D’altra banda, López va defensar mantenir els consellers que té el grup a jornada completa: Susanna Vela, Judith Salazar i Roger Padreny. Gastarien molt més en advocats i experts, va argumentar. 

López
suggereix
Fiscalia
actuï
d’ofici
l’afer
salari
Costa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte