Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López.

López veu un Govern més centrat en nomenaments que en la gent


Escrit per: 
Redacció

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va ser ahir molt crític a l’hora de fer balanç dels primers mesos del Govern de coalició format per Demòcrates per Andorra (DA), Liberals (LA) i Ciutadans Compromesos (CC). Així, va afirmar que l’inici de legislatura ha estat marcat bàsicament “pels escàndols” i per un executiu “centrat a fer nomenaments” i, amb una “actitud de clientelisme polític”, veure qui pot “col·locar més amics” en comptes de treballar per resoldre els grans problemes dels ciutadans com ara la greu problemàtica que es viu al mercat de lloguer d’habitatge. 
En manifestacions al programa Ara i aquí de RNA, López va indicar que la tasca feta des de l’edifici administratiu “sembla una cursa per veure qui pot col·locar més amics als llocs del Govern”. Així, va posar en relleu que entre ministres i secretaris d’Estat, gairebé s’iguala el nombre de consellers generals. També va deixar clar que les polèmiques amb Salustià Chato o Juli Minoves –per la possibilitat de ser nomenat ambaixador a Nova York– “hi són i estan bloquejant les actuacions del Govern”. 
D’altra banda, López va presentar una pregunta amb relació al tema de l’habitatge de cara a la propera sessió de control a l’executiu. El president del grup socialdemòcrata va insistir en la necessitat que, des de Govern, s’impulsi un estudi complet i seriós per conèixer de forma creïble quins són els preus del lloguer d’habitatges, i va recordar la proposta en aquesta línia feta des del PS i refusada per DA. En l’escrit, López recorda que “la situació del mercat de l’habitatge de lloguer continua empitjorant, amb greus conseqüències per a molts ciutadans que o bé veuen encarir-se la seva renda mensual o bé no troben un pis digne a un preu assequible”, fet que ha convertit la problemàtica en “la principal preocupació dels ciutadans”. I, malgrat això, lamenta que “el Govern és incapaç de tenir informació fiable sobre diferents qüestions que afecten aquest mercat”.

 

López
veu
Govern
centrat
nomenaments
gent

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte