Diari digital d'Andorra Bondia
L’oposició al Comú d’Encamp ha fet una pregunta a la majoria sobre el servei d’atenció domiciliària.
L’oposició al Comú d’Encamp ha fet una pregunta a la majoria sobre el servei d’atenció domiciliària.

L’oposició al Comú denuncia que s’ha duplicat el preu del SAD


Escrit per: 
Redacció / Foto: Jonathan Gil

Els grups a la minoria del Comú d’Encamp, Liberals d’Andorra + Independents (Ld’A+I) i Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I), han denunciat l’encariment del cost del servei d’atenció domiciliària que ha suposat per als usuaris de la parròquia el fet que Govern hagi passat a fer-se càrrec d’aquesta competència. Els consellers de les dues formacions, Jordi Troguet i Maribel Lafoz (Ld’A+I) i Joan Sans i Pere Marsenyach (PS+I),  han recordat que aquest increment de preu, que duplica el que els encampadans pagaven fins ara, no estava previst quan es va aprovar el conveni pel qual l’executiu se’n feia càrrec. Per això, tots quatre han presentat una demanda d’informació mitjançant la qual volen que la majoria es pronunciï sobre aquesta qüestió i digui clarament –de fet, es demana resposta per escrit– si està o no d’acord amb l’augment de les tarifes.
En l’escrit, entrat a tràmit ahir, els consellers recorden que el conveni sobre el SAD es va fer “amb l’objectiu de potenciar-lo i oferir un servei amb les mateixes condicions per a tota la població”, a la vegada que posen en relleu la carta que han rebut els usuaris a la nostra parròquia en què el director del departament d’Afers Socials del Govern els comunica que, “tal com es va anunciar en el seu dia, la voluntat del traspàs era no només harmonitzar el servei sinó també el preu”. I que això suposa que passa a ser de 9 euros l’hora, quan mentre era a mans del Comú en costava 4,5.
Per tot això, demanen “que se’ns respongui per escrit si el Comú estava al corrent de l’increment del preu del servei en el moment de fer el traspàs, si hi ha hagut alguna comunicació posterior per part del Govern que es duria a terme aquest increment, i quina és la posició de la majoria comunal amb relació a aquesta qüestió”.
Des de Ld’A+I, Troguet lamenta que “el cost del servei s’hagi duplicat per als usuaris de la parròquia, que han passat a pagar 9 euros respecte dels 4,5 que pagaven quan era comunal”, un fet que, insisteix,  “no és raonable per a la gent gran que té dificultats econòmiques per arribar a final de mes”. L’objectiu de la pregunta escrita és que la majoria expliqui “si era coneixedora d’aquest augment del preu per als usuaris abans del traspàs o si han rebut alguna notificació posterior sobre aquest encariment”. 
Per la seva banda, des de PS+I, Sans explica que l’objectiu de la demanda “és conèixer l’opinió del Comú respecte  del fet que s’hagi duplicat el cost d’un servei que, fins fa poc, oferien ells”. En aquest sentit, remarca “la sorpresa que tant per a nosaltres com per als liberals” ha suposat l’encariment, ja que “vam donar suport al traspàs perquè es volia potenciar i oferir la mateixa qualitat que quan estava a mans de la parròquia”. Ara, però, deixa clar que “si potenciar-lo vol dir duplicar el preu a la gent gran, tenim un problema molt greu”.
Sans lamenta que “hi ha deixadesa pel que fa als col·lectius més sensibles de casa nostra”, i destaca que les dificultats “són prou grans com perquè els ofeguem amb increments de preus de forma desmesurada pels serveis que s’ofereixen”. A la vegada, remarca que “en cap moment, quan es va decidir fer el traspàs, es va recollir que l’objectiu era duplicar el cost de l’hora”. 

comú encamp
Servei d'atenció domiciliària

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte