Diari digital d'Andorra Bondia
Els parlamentaris preparant-se per a la fotografia oficial que la Covid ha evitat que fos a les escales de Casa de la Vall.
Els parlamentaris preparant-se per a la fotografia oficial que la Covid ha evitat que fos a les escales de Casa de la Vall.

L’oposició coincideix en la idea del diàleg però demana fets


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Malgrat coincidir en la importància del diàleg i el treball conjunt a què va apel·lar la síndica en el seu discurs, majoria i oposició en van fer, però, una valoració diferent. I és que mentre pels primers ja s’ha intentat al llarg de l’any aquest diàleg i treball conjunt, malgrat que “no sempre s’ha acabat palesant en amplis consensos quan s’ha votat per exemple les lleis de mesures excepcionals per fer front a la pandèmia”, pels segons no n’hi ha prou amb el discurs de voler dialogar, sinó que s’ha de traduir en fets.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que va recordar que la seva formació ha estat “el partit que més ha demanat i proposat estructures per al diàleg i el treball conjunt”, va incidir en la “diferència visible i clara” entre el discurs de la síndica i la “manera global de procedir del Govern i de la manera com els grups de la majoria, sobretot el demòcrata, estan treballant”.

López va destacar que hi ha “una informació” però no així “una feina col·lectiva per tirar endavant”, i va remarcar que sovint el sentit d’Estat que es reclama al PS “és que ens adherim incondicionalment a les mesures o a allò que el Govern tira endavant”. En aquesta línia, el president socialdemòcrata, que va insistir que diàleg “és que partint d’un posicionament A i d’un B ens podem trobar còmodes en un de C intermedi i no que es pretengui que votem A sense recollir gairebé res del que hem proposat”, va recordar que des de la formació es tenen dues vies per treballar, com són la de “participar, ser escoltats i arribar a enteses amb el Govern o si això no és possible, com a mínim fer oposició i controlar l’acció de Govern”.

Per la seva banda, el president del grup de Terceravia, Josep Pintat, va assegurar “compartir” el posicionament expressat per la síndica en el sentit d’“actuar amb visió d’Estat i amb propostes per buscar el millor per als ciutadans”, si bé va deixar clar que després “al llarg de la legislatura hem pogut veure que sempre hi ha alts i baixos”. En aquest sentit, Pintat, que va recordar que si una cosa ha caracteritzat el seu grup és que “en moments difícils s’ha donat suport a decisions difícils”, va destacar que “de diàleg i debat n’hi ha hagut, una altra cosa és que et facin cas”.

El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, que va remarcar que ja sigui el dia de la Constitució o per Sant Tomàs “la síndica sempre ens marca una mica l’eix vertebrador del que ha de ser l’any legislatiu”, es va mostrar del tot favorable a l’apel·lació a la unitat “en un moment de crisi important”, i va posar d’exemple d’aquest treball conjunt el projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de seguretat pública i de la Llei general de sanitat, que es votarà en la sessió d’aquest dimecres. Enseñat va assegurar també compartir l’“anhel de trobar un model social, sostenible, mediambiental i econòmic per reposicionar Andorra”.

Des de Liberals d’Andorra, Ferran Costa es va voler “quedar” amb tres de les expressions pronunciades per la síndica com són “la solidaritat, visió d’Estat i l’amplitud de mires”, atributs que fan falta “als consellers generals però també a tots i cadascun dels membres de la nostra societat per poder fer front realment als reptes que tenim damunt la taula i que hi continuaran sent com a mínim al començament del 2021”. Finalment, el president de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va expressar la “plena predisposició” de la formació “a seguir treballant junts i plegats en aquesta situació tan difícil”.

l’oposició
coincideix
idea
diàleg
però
demana
fets

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte