Diari digital d'Andorra Bondia
L’oposició considera “oportunista” i “innecessari” el nou pacte d’Estat
L’oposició considera “oportunista” i “innecessari” el nou pacte d’Estat

L’oposició considera “oportunista” i “innecessari” el nou pacte d’Estat


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“Oportunista” i “completament innecessari”. D’aquesta manera veuen les forces polítiques de l’oposició la nova proposta de pacte d’Estat anunciada pel cap de Govern, Antoni Martí,  per tal de dotar de mitjans suficients la policia. I és que, d’una banda, consideren que es tracta d’una qüestió “purament executiva” que un Govern amb majoria parlamentària pot tirar endavant si ho considera necessari, i, de l’altra, perquè Martí sap, o “hauria de saber”, que en temes de seguretat ciutadana “sempre ens hi trobarà”.
Així, la consellera general del grup parlamentari liberal Judith Pallarés, que va recordar que precisament ha estat “la gestió de l’executiu de Demòcrates per Andorra” la que ha provocat que en alguns departaments de la policia “s’hagin reduït els efectius fins a un 50%” amb tot el tema de l’allau de prejubilacions, va assegurar que “la proposta de pacte d’Estat d’un Govern que no sap pactar no té cap sentit i menys encara quan es tracta d’un tema en el qual ens hi trobarà a tots”.
No obstant això, Pallarés, que va remarcar la importància de la reunió que pugui mantenir el cap de Govern amb les cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per si “es pot tirar endavant de forma ràpida alguna acció que permeti incrementar i millorar la seguretat en algunes zones”, es va mostrar partidària d’esperar a veure “quina proposta concreta” fa Martí quan tingui lloc el debat d’orientació política, tot i que considera que amb el seu anunci el cap “s’avança per veure si li votem un pressupost amb més recursos per a la policia”.
Per la seva part, la consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, que va recordar que la seva formació està a favor de tot el que “suposi millorar la seguretat ciutadana”, que consideren “ha de ser la prioritat del Govern”, es va mostrar sorpresa per l’anunci de proposta de pacte feta per Martí i va instar el cap de Govern a que “si hi ha necessitat” d’incrementar els recursos de la policia que “ho faci ja”.
A més, Gili, que va recordar les esmenes del PS al pressupost per tal de dotar de més mitjans el cos de seguretat, va considerar “trist” que des de l’executiu “s’adonin ara” de la falta de mitjans de la policia i va carregar contra la “política de desmantellament dels serveis públics i dels cossos especials que ha fet DA”.
Des de Socialdemocràcia i Progrés, el secretari d’organització de la formació, Joan Marc Miralles, va carregar amb duresa contra “l’oportunisme” de Martí i el seu intent “d’aprofitar una desgràcia com la de Barcelona per demanar coses en què només podem estar-hi tots d’acord”.
En aquesta línia, Miralles, que va assegurar també “no entendre els tempos de Govern” volent fer el debat d’orientació política “a la tardor quan tocaria el del pressupost”, va criticar el fet que fins ara “el Govern s’ha dedicat a desmuntar la policia” i va lamentar que ja hi ha hagut una “degradació de la seguretat ciutadana” tot recordant la darrera onada de robatoris i la xarxa de venda de drogues, sense que en canvi “hagi tingut cap incidència a nivell polític per tal de dotar de més mitjans el cos”.
Per la seva part, la consellera general independent, Sílvia Bonet, va assegurar també “no acabar d’entendre per què cal un pacte d’Estat sobre aquesta qüestió” i es va mostrar convençuda que “tothom estaria d’acord en el fet que el Govern apliqui les mesures necessàries per reforçar la seguretat”. Així, Bonet va recordar l’existència de convenis de col·laboració amb els països veïns i va apostar per aprofitar-los i treballar conjuntament amb els cossos de seguretat d’Espanya i França.
Des del grup parlamentari de la majoria demòcrata, en canvi, es considera que el context internacional fa necessari que “calgui fer una reflexió” sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, el conseller general Marc Ballestà va destacar, en manifestacions a RTVA, que “ningú és aliè a accions d’aquest tipus i hem de posar els mitjans necessaris per intentar evitar que puguin produir-se”.

 

pacte d'Estat. oportunista
innecessari
oposició
considera
seguretat ciutadana
policia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte