Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat ahir.
Un moment del consell de comú celebrat ahir.

L’oposició critica la desviació en el cost del parc de la Serradora


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’adjudicació de les obres de construcció del parc de la Serradora de Santa Coloma va aixecar ahir les crítiques dels consellers de l’oposició al Comú d’Andorra la Vella. El motiu va ser la desviació del preu d’aquests treballs, que acabaran costant gairebé la meitat més de la partida recollida al pressupost del 2019. És a dir, pujaran a 404.261 euros quan la previsió eren 225.000 euros.

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Dolors Carmona va lamentar aquest increment, de més del 75% respecte a l’estimació, que va atribuir a “la manca de planificació a la qual estem acostumats” però que “no aprovem gens ni mica”. Per això va apuntar que la majoria potser hauria d’haver valorat “si el concurs està ben pensat i si cal tornar-lo a fer”. És per aquest motiu que les conselleres del PS es van abstenir, com també ho va fer Coalició d’Independents+Liberals d’Andorra (Cd’i+L’A). El conseller de Cd’i+L’A Víctor Pintos va argumentar que “no té cap sentit votar a favor d’un projecte en què no hem tingut cap tipus de participació ni se’ns ha explicat, i amb una desviació del doble del previst”. Davant d’aquestes crítiques, la cònsol major, Conxita Marsol, va acceptar que el parc acabarà costant més de la partida recollida al pressupost, però va remarcar que quan es van elaborar els comptes encara no hi havia el projecte acabat. Va dir que l’skate park que s’hi construirà és el que encareix l’obra perquè l’executa una empresa especialitzada però que la intenció és revisar la intervenció per reduir costos, almenys fins als 340.000 euros, una possibilitat que és vista amb escepticisme per Pintos. El parc de la Serradora estarà operatiu a finals de juny i suposa el primer pas del parc fluvial que es projecta des de l’Estadi Comunal fins a Santa Coloma. Tindrà una zona verda de descans, un skate park i un circuit de pump track per a bicicletes en una superfície de 1.200 metres quadrats. Estarà ubicat a l’antiga serradora del Cintet, al costat de l’escola andorrana de Santa Coloma i amb accés al passeig del riu. A més, s’hi habilitarà un centre d’interpretació, que comptarà amb dues màquines de l’antiga serradora.
El consell de comú també va adjudicar ahir l’embelliment del carrer del Puial per 430.789 euros. El cònsol menor, Miquel Canturri, va explicar que es renovarà el paviment, uniformitzant-lo amb la resta de barris del nucli antic i fent-lo accessible. També s’intervindrà en les canalitzacions d’aigües pluvials, s’habilitarà alguna zona verda i es posarà en relleu l’espai destinat a Sant Antoni. A més, s’instal·larà a les “cases emblemàtiques una il·luminació especial”. Marsol va posar en relleu que el Comú està fent intervencions a tots els barris, un fet que van celebrar les conselleres del PS. Les socialdemòcrates van lamentar, però, que un bon nombre de concursos són aprovats per junta de govern sense facilitar cap mena d’informació a l’oposició. La cònsol major va assegurar que majoria i minoria tenen el mateix nivell d’informació, ja que dels detalls se n’encarreguen els tècnics.
A banda, el PS va preguntar pel concurs per enderrocar l’antic forn incinerador, que s’ha declarat desert. Ara se n’està elaborant un de nou que té en compte els riscos dels treballs arran de la presència d’amiant. Carmona es va mostrar preocupada per saber com es durà a terme l’enderroc de l’edifici.

 

S’ajorna la millora a la piscina exterior

El Comú va acordar resoldre el contracte amb l’empresa que havia de portar a terme les obres d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells, ja que la prioritat ara és la reconstrucció de la piscina olímpica. A més, la intervenció a aquesta darrera requerirà accedir-hi per la zona de la piscina exterior. Amb tot, es garanteix el funcionament normal de la piscina exterior aquest estiu. 

 

Reunió amb els veïns per Príncep Benlloch

El Comú va informar que s’està adaptant el projecte per embellir l’avinguda Príncep Benlloch al manteniment dels dos carrils de circulació. L’objectiu és fer les voravies el màxim d’amples possible i millorar la il·luminació. Marsol va explicar que abans d’adjudicar les obres, i amb el pressupost a la mà, es farà una reunió amb els veïns per decidir si es tira endavant. Aquesta trobada serà a l’abril.

 

Comú d'Andorra la Vella
parc de la serradora
carrer del Puial
piscina exterior
serradells
Príncep Benlloch

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte