Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Mujal.
Xavier Mujal.

L’oposició demana a Mujal més pluralitat i imparcialitat a RTVA


Escrit per: 
Agències / Foto: Jonathan Gil

Diversos representants dels grups parlamentaris del PS i Terceravia+UL van aprofitar la compareixença d’ahir del director general d’RTVA, Xavier Mujal, davant la comissió legislativa d’Economia, per demanar-li més pluralitat i imparcialitat en els continguts que s’emeten a la televisió pública, especialment els que tenen a veure amb la vida política. El conseller del PS Pere López va argumentar que la societat hauria d’establir “alguns mecanismes correctors o algun tipus de controls interns per tal d’assegurar la pluralitat que li pertoca”, ja que “és un dels eixos vertebradors de la seva acció”. Així, els diferents representants polítics van transmetre a Mujal la seva preocupació perquè hi ha “una presència excessiva de qui governa en relació amb la resta”, tot i que “no posem en dubte, en cap cas, ni la professionalitat ni que no hi hagi intencions de parcialitat”, va afegir López. En la mateixa línia, la consellera de Terceravia Carine Montaner va denunciar “l’arraconament” patit per la seva formació en diferents ocasions. També va proposar introduir al web d’Andorra Televisió un comptador amb les visualitzacions de cada notícia, permetre la publicació de comentaris en els articles, per copsar “les preocupacions de la ciutadania”, i respectar tots els temes que sorgeixen al Consell General, ja que “de vegades, el periodista ens pregunta per una temàtica molt concreta, però en una sessió de control totes les temàtiques són importants per als ciutadans i, per tant, s’ha de tenir cura de la informació que es dona i intentar posar en relleu la feina de cada grup parlamentari perquè som els representants del poble”. Per tant, l’oposició es va posar d’acord per demanar, a partir d’ara, el que entenen que ha de ser un exercici de “transparència”.

Davant les crítiques rebudes, Mujal va ser clar: “la televisió d’Andorra no és una televisió política, sinó que està al servei del ciutadà” i, per això, va defensar que el contingut que es retransmet es basa estrictament en un “criteri periodístic”. També va defensar la imparcialitat de la televisió, i va posar-hi nombrosos exemples. A més, va manifestar que “la llei no m’obliga a donar veu igual a totes les formacions”, però tot i això va reconèixer que s’han pogut cometre errors i, per aquest motiu, “farem un exercici per millorar la nostra feina”.
D’altra banda, Mujal es va referir als “seriosos problemes” per tirar endavant la digitalització de tots aquells arxius anteriors al 2010, que s’han de passar d’analògic a digital i documentar-los. Per agilitzar-ho caldria una partida pressupostària extraordinària. Els parlamentaris presents  es van comprometre a donar-li suport al Consell General. 
Finalment, el director general de la societat es va congratular de les bones xifres obtingudes pel que fa a l’audiència. En aquest sentit, RTVA ha estat la sisena cadena televisiva més vista al Principat en les franges dels informatius, i el 95% del contingut que ofereix és propi i basat en aspectes d’Andorra.

oposició
demana
Mujal
pluralitat
imparcialitat
RTVA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte