Diari digital d'Andorra Bondia
Un consell de Comú d’Escaldes-Engordany anterior.
Un consell de Comú d’Escaldes-Engordany anterior.

L’oposició demana no ajornar més els treballs per les goteres a Caldea


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

L’oposició al Comú d’Escaldes-Engordany considera que no s’haurien d’ajornar més els treballs per resoldre les filtracions d’aigua que pateix l’edifici de Caldea. La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Cèlia Vendrell va ser qui va posar ahir sobre la taula aquesta qüestió, que ja fa anys que dura, i va demanar la inclusió al pressupost del 2019 d’una partida per fer-hi front i evitar així que “el problema es faci més gran”. De la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra (L’A), Marc Magallón, va coincidir que la incorporació d’aquesta actuació als comptes de l’any que ve seria un “primer pas”. En tot cas, tots dos són conscients que les obres no es podran assumir amb un sol exercici. En aquest sentit, des de la majoria es va assenyalar que la inversió pujaria a uns 3 o 4 milions d’euros.

La cònsol major, Trini Marín, va explicar que en cap cas es tracta d’un defecte d’obra. Va recordar que l’edifici va ser construït fa 25 anys i que, amb l’efecte del sol, les juntes dels vidres s’han dilatat i això fa que hi hagi goteres quan plou. Vendrell va remarcar que aquest fet ha obligat a llogar despatxos que hi ha a la torre de Caldea a un preu inferior i que fins i tot les filtracions arriben a l’aparcament, on s’han hagut de col·locar unes plaques per evitar que l’aigua combinada amb el formigó taqui els cotxes que hi estacionen. Considera que fins ara el que s’ha estat fent és posar-hi pedaços però argumenta que “aquesta situació no pot continuar” i va demanar que “es comencin ja” les obres, encara que és conscient que “no hi ha perillositat”.

La consellera socialdemòcrata va sol·licitar que s’encarregui un estudi sobre els punts febles i un estudi tècnic per resoldre les filtracions per posteriorment demanar pressupost per executar els treballs.

El conseller de L’A, de la seva banda, va afirmar que “no és una cosa fàcil de resoldre” perquè hi ha “molts metres quadrats de superfície vidriada” i degut al cost que la intervenció suposa “es va posposant corporació rere corporació”. Magallón va remarcar, però, que “en algun moment o altre caldrà prendre una decisió” i va afegir que en aquesta hi tindrà “molt a dir” el consell d’administració i els accionistes de la Semtee ja que “no es pot fer només una part”.

Tot i que la cònsol major va acceptar que la Semtee és conscient de la situació i que s’ha plantejat impulsar les obres per solucionar-ho, va assegurar que avui no hi ha “cap problema greu” que obligui a fer-les de forma urgent. Així, va destacar que “no entra aigua per tot arreu” i va posar en relleu que l’edifici no té problemes estructurals. També va afirmar que en aquests 25 anys s’han anat fent inversions de manteniment i va negar que es rebaixés el preu dels locals per les goteres. En aquest sentit va exposar que es van reduir els lloguers l’any 2012 després que la crisi econòmica provoqués que alguns dels espais quedessin buits. En tots aquests despatxos es van fer els arranjaments per evitar les filtracions i ara tots els locals estan llogats a excepció d’un i el Xiqui Park, que se’n va fer ús durant les obres a la piscina, a banda de l’antic rocòdrom. El cònsol menor, Marc Calvet, va explicar que, quan es faci, la intervenció serà global a tota l’estructura del centre i consistiria en canviar tots els vidres i les gomes. 

En el consell de Comú d’ahir també es va informar que del 13 al 16 de novembre es faran unes jornades de portes obertes al nou rocòdrom de Fiter i Rossell. Així mateix, els cònsols van declarar que les obres de Carlemany evolucionen d’acord amb el calendari i que a aquesta època de l’any no es podran avançar perquè “és difícil treballar al carrer”.

oposició
demana
ajornar
treballs
goteres
Caldea

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte