Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers de l’oposició al Comú d’Encamp.
Els consellers de l’oposició al Comú d’Encamp.

L’oposició demana un acord amb Saetde per fer activitats a l’estiu


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Després que els comerciants del Pas de la Casa lamentessin novament la manca d’activitats durant l’estiu al poble, els consellers de l’oposició al Comú d’Encamp van demanar a la majoria demòcrata que s’arribi a un acord amb Saetde per poder donar una oferta de natura i esport fora de la temporada d’hivern. El conseller del PS Joan Sans va reiterar la necessitat d’oferir activitats alternatives dins de la concessió, tal com fa Ensisa, ja que durant l’estiu “no hi ha cap més activitat al Pas de la Casa més enllà del turisme de compres”.

Sans indica que aquesta oferta podria ser organitzada per Saetde o amb la col·laboració del Comú, tal com fa amb altres iniciatives al nucli d’Encamp. El conseller socialdemòcrata va lamentar que “sempre estem discutint al voltant de la mateixa qüestió”, motiu pel qual va declarar que “potser que el Comú faci alguna cosa”. A més, un altre aspecte que troba a faltar és la unificació de la retolació de les terrasses dels establiments del Pas de la Casa per embellir el poble. Aquesta va ser una mesura a la qual s’havia compromès la majoria comunal però encara no s’ha executat. Sans considera que és “fort” que “a hores d’ara” encara no s’hagi redactat cap reglament per afavorir una imatge unificada de les terrasses, una acció “senzilla” que “per mandra o per por a trobar-se de cara els propietaris” no s’ha materialitzat. A l’últim, va destacar que si bé s’estan fent millores en l’espai urbà de la vila (ara s’embelliran  els entorns de l’església) no hi ha cap pla integral del nucli que reculli una programació de les millores als carrers. 
De la seva banda, el conseller de L’A+I Jordi Troguet va retreure la “deixadesa” del Comú d’Encamp i el Govern amb el Pas de la Casa. D’una banda, va lamentar els problemes que es viuen a la frontera tant a l’estiu com a l’hivern, un fet que va “en detriment del comerciant del Pas de la Casa i la gent que ve a Andorra”. De l’altra, Troguet remarca la necessitat d’organitzar activitats, ja que avui “el turisme és molt de bossa i entrepà”. Afegeix que el que caldria és “trobar solucions entre tots”, Saetde i la corporació. El conseller, a més, va retreure a la majoria que fa set anys que és al Comú i encara s’està en la mateixa situació. En aquest sentit, va destacar que el cònsol major va afirmar que amb relació a Saetde i el Pas de la Casa “ho tenia tot a punt”. “On és?”, es va preguntar per concloure que la gestió comunal és “qui dia passa, any empeny”.

Encamp
Pas de la Casa
estiu
Saetde
Jordi Troguet
Joan Sans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte