Diari digital d'Andorra Bondia
L’oposició lamenta que el judici a Calvet afecta la imatge dels polítics
L’oposició lamenta que el judici a Calvet afecta la imatge dels polítics

L’oposició lamenta que el judici a Calvet afecta la imatge dels polítics


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Els consellers de l’oposició al Comú d’Escaldes-Engordany van lamentar ahir que el judici contra el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, per presumptes injúries contribuirà a empitjorar la imatge dels polítics entre la ciutadania. Així, la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Cèlia Vendrell, va remarcar que els fets que han succeït a Sant Julià de Lòria i la recent detenció de l’exconseller comunal Joan Besolí, la batalla entre SDP i la consellera general Sílvia Bonet, i el cas de Calvet són elements que porten la població a considerar que totes les persones que es dediquen a la política són iguals i, al mateix temps, alimenta l’abstenció. 

Amb tot, Vendrell va remarcar que la compareixença davant la Batllia del cònsol menor també és una mostra que la justícia sembla que procedeix de forma independent, que la democràcia funciona i que el fet de tenir un càrrec no dona “carta lliure per actuar com es vulgui”. Per la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra (LdA), Marc Magallón, va manifestar que “mai és agradable” veure com una persona que està en política ha d’anar a judici. A més, va recordar que la seva formació ja va demanar al seu moment la dimissió de Calvet per aquest cas i que ara el que no volen és entorpir les decisions que pugui prendre la justícia. Per aquest motiu es va mostrar a l’espera que el Tribunal de Corts es pronunciï. Tampoc Vendrell va voler entrar a valorar la situació en què es troba Calvet, “ja que no soc ningú per fer-ho”, al mateix temps que va recordar que el cònsol menor li va assegurar que si se l’acaba condemnant presentarà la dimissió.

Amb el que sí que es va mostrar molt crítica la consellera del PS va ser amb la presència de l’equip comunal en ple a la Batllia, a excepció de l’oposició. Va retreure a Trini Marín que abandonés el càrrec de cònsol major en horaris laborals i per un fet en què no representava la ciutadania, motiu pel qual creu que no hi hauria hagut d’anar. Per Vendrell, l’assistència de tota la majoria dona la imatge als ciutadans que “els polítics s’ajuden, que entre ells ja s’ho fan”. En canvi, Magallón veu normal que la “companya primera” doni suport a Calvet i va indicar que si s’hagués trobat en la mateixa situació i hagués cregut en la innocència de la seva parella política hauria fet igual.

Calvet
vendrell
magallón
judici
injúries

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte