Diari digital d'Andorra Bondia
comú andorra
comú andorra

L’oposició no veu que sigui prioritària la reforma de l’avinguda d’Enclar


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El projecte de remodelació de l’avinguda d’Enclar que va presentar la majoria comunal d’Andorra la Vella no és vist com una prioritat pels dos grups de l’oposició. El conseller liberal Víctor Pintos va dir que “és molt maco i mediàtic però poc útil” i que Santa Coloma té altres prioritats, com la xarxa separativa i evitar el risc d’inundacions. Així, va remarcar que si bé al pressupost s’ha previst 300.000 euros per la separativa, no hi figura cap partida per a desguassos, que pujava a 400.000 euros, el mateix import que es destina a millorar l’entrada del poble. A més va criticar que el projecte no s’hagi presentat als veïns abans d’informar a través de la premsa. La majoria, però, considera que s’està fent el “treball necessari” per Santa Coloma.

La consellera socialdemòcrata Lídia Samarra va coincidir amb Pintos que, tot i que el que coneixen del projecte és pels mitjans de comunicació, no és una prioritat per a la parròquia. En aquest sentit va defensar que abans caldria fer un pla general d’embelliment a quatre anys vista. 

Per altra banda, en el consell de comú d’ahir es va aprovar la modificació de l’organigrama del departament de Promoció Turística i Comercial (abans Promoció Econòmica) i de l’àrea de Medi Ambient. Aquests canvis permeten definir funcions i especificar els llocs de treball de cada departament i no suposen cap modificació en el volum de personal del Comú. On sí que hi ha canvis és a Medi Ambient, on s’elimina el cap d’equip de parcs (que passarà a ocupar una baixa per jubilació al departament de Seguretat i Higiene en el Treball) i la divisió entre operaris de parcs, jardins i forestals. A banda es crearà tres places d’inspectors de via pública, cobertes per personal intern. També es preveu impulsar un equip de manteniment per serveis específics, com els Serradells.

Així mateix, ahir es va acordar aportar 326.000 euros a Jovial per al correcte funcionament de la societat, es va aprovar una ordinació de La Central i es va acordar una transferència de crèdit de 1.500 euros per adquirir dues motocicletes per al servei de Circulació.

Més espai per a activitats a la plaça Guillemó

Amb la retirada de la font de la plaça Guillemó (que no funcionava gran part de l’any i acumulava molta brutícia) es disposarà de més espai per realitzar-hi activitats populars, tot i que no es descarta la instal·lació d’algun element. L’objectiu de la majoria és potenciar aquesta zona a través de diferents iniciatives (una de les quals serà tornar a fer el ball de festa major). La cònsol major, Conxita Marsol, també va anunciar que el Comú no donarà permís a l’adjudicatària dels Pouets per instal·lar maquinària al carrer, ja que cal garantir el pas pel carrer de l’Alzinaret quan es tanqui la circulació a Guillemó.

30.000 euros pel roc dels Corbs

Es va aprovar un crèdit extraordinari de 30.000 euros per cobrir el reallotjament dels veïns per l’actuació al roc dels Corbs (24.000 euros) i l’obertura d’un accés provisional (6.000 euros). Va afectar 71 famílies i 149 persones es van instal·lar en hotels. La despesa és assumida a parts iguals amb el Govern i es finançarà amb endeutament.

Estalvi de 14.000 € en aparcaments

La corporació modificarà el contracte amb l’empresa subministradora d’una plataforma de serveis per als aparcaments. Estava previst pagar-ho amb lísing però es farà al comptat, fet que suposa un estalvi de 14.000 euros. També es destinaran 21.000 euros a posar barreres a l’aparcament Parc Central 2.

Indemnització per la Casa Pairal

El Comú indemnitzarà amb 12.000 euros la concessionària del bar de la plaça del Poble perquè cedeixi el primer pis per ubicar-hi la casa pairal. Es calcula que aquest és el negoci que perdrà en els propers deu anys, quan finalitza el contracte. Ara s’està valorant destinar les instal·lacions actuals a la realització d’activitats per als infants.

Agilització dels tràmits

Amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits, es va acordar delegar la signatura de la cònsol a diversos funcionaris per als certificats de residència, de baixa de residència, de fe de vida i de convivència. Marsol va destacar que amb aquesta acció s’evitarà als ciutadans haver de fer dos viatges a l’hora de tramitar aquests documents.

LdA diu que tot els arriba decidit

Els consellers liberals van criticar que les comissions són informatives. Lamenten la impossibilitat de fer aportacions i la manca d’informació. La crítica no és compartida pel PS, que considera que ha millorat respecte del mandat anterior. Marsol va negar les acusacions assegurant que s’informa la minoria i se l’escolta.

 

 

comú andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte