Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d’arxiu d’un habitatge per vendre.
Imatge d’arxiu d’un habitatge per vendre.

L’oposició titlla de “poc ètic” el pla d’avals hipotecaris del Govern


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Meritxell Prat / Foto: Bon Dia

Molt poc seriós, electoralista i poc ètic. Són alguns dels adjectius amb els quals els candidats de PS SDP+, Andorra Endavant i Concòrdia han titllat l’anunci que el Govern avalarà el 20% de les hipoteques per a la compra d’un primer pis. “Pensem que és un acte d’hipocresia. Han tingut molts anys per resoldre el problema de l’habitatge i nosaltres hem posat diverses propostes damunt la taula que mai han prosperat. Que ara, a les portes d’unes eleccions, surtin amb aquesta mena de programes em sembla molt poc seriós i crec que s’ho haurien pogut estalviar”, ha considerat la cap de campanya de la formació socialdemòcrata i progressista, Susanna Vela. 

Una opinió molt similar a la de la candidata a cap de Govern d’Andorra Endavant, Carine Montaner, que ha reconegut “no entendre” com l’Executiu ha estat “tants anys badant i de cop planteja una mesura així”. “Suposo que ho han fet per una qüestió purament electoralista”, ha afegit. A més, Montaner ha assegurat que fa uns mesos es va reunir amb el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, “i li vaig fer justament aquesta proposta”. “No vull dir que la idea sigui meva”, ha matisat, però “és cert que en vam parlar i jo li vaig donar moltes pistes, perquè això ja fa temps que es fa a França i funciona força bé”. Així mateix, la candidata laurediana ha avançat que el seu programa electoral inclourà “coses d’aquest estil”, a banda de tots els plantejaments que ha fet els últims mesos ha fet al Consell General. Sigui com sigui, “l’únic que demano és que es faci amb compte i amb criteris molt tancats perquè és un tema molt sensible”. 

Com Montaner, el candidat de Concòrdia, Cerni Escalé, ha assenyalat que l’anunci del programa d’avals és “una proposta electoral encoberta”, ja que no “és lògic que un Govern en funcions faci  propostes que vagin més enllà de la durada del seu mandat”. “Més que electoralista, jo diria que és poc ètic”, ha puntualitzat. Volent profunditzar una mica més sobre el fons de la qüestió, Escalé ha avisat que el fet que “el Govern inverteixi en un mercat massa inflat, comporta una despesa pública innecessària” i ha apostat per aturar la inversió estrangera en immobles i alliberar els pisos buits per estabilitzar els preus. En aquest sentit, Vela també ha observat un possible efecte contrari, tenint en compte que “estem parlant d’uns pisos que són impossibles per a bona part de la població” i “potser això l’únic que farà serà incrementar uns preus que ja estan totalment desbocats”. 

Andorra
hipotèques
Montaner
Vela
Escalé
Govern
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte