Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol i Miquel Canturri van presentar ahir la planificació dels treballs.
Conxita Marsol i Miquel Canturri van presentar ahir la planificació dels treballs.

L’últim tram de l’embelliment de Meritxell s’adjudica per 2,6 milions


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La junta de govern del Comú d’Andorra la Vella adjudicarà avui el darrer tram de les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell a la UTE formada per Locubsa i Unitas per 2,6 milions d’euros. Això farà que el total dels treballs pugin a 10,7 milions d’euros. La cònsol major, Conxita Marsol, va afirmar que l’increment del cost d’aquest lot ha estat similar al que han patit els altres tres i que ve motivat pel fet que la intervenció està limitada a un termini de quatre mesos i que les empreses podran treballar cada dia de la setmana fins a les 22 hores (amb el pagament d’hores extres que això suposarà).
Marsol va remarcar que tot està a punt per l’inici de les obres, que arrencaran el 3 d’abril tal com estava previst mentre al tram que s’adjudica avui (de Bisbe Iglesias fins al carrer de les Canals) la previsió és que comencin el 16 d’abril i quedin enllestides 15 dies més tard de la resta. Amb tot, la corporació no descarta que tota l’obra pugui estar feta amb el mateix termini. La cònsol major va explicar que les empreses es veuen capacitades per fer els treballs en els terminis marcats al mateix temps que va destacar que estan col·laborant “amb molt entusiasme”. Totes elles ja han encomanat el material, les casetes d’obra ja estan ubicades i s’han marcat tot els punts d’aigua i llum. A banda, Marsol està informant personalment els propietaris i comerciants de l’avinguda sobre el desenvolupament de les obres i les seves implicacions. Durant els treballs també s’ha nomenat un conseller responsable de cada sector i un tècnic comunal. A més, el departament d’Aigües tindrà personal operatiu mentre duri l’actuació i el departament d’Enllumenat fa dies que treballa en el cablejat.
El desenvolupament de les obres serà diferent segons el sector i afectaran la circulació de vehicles. En concret, del carrer de la Unió a Bonaventura Armengol, l’avinguda estarà tancada les 24 hores i per això s’han habilitat punts de càrrega i descàrrega a Prat Primer, Josep Rossell Calvà i Josep Cornella. A més, de la Rotonda fins al carrer de les Canals, la circulació serà en sentit baixada (cap a Escaldes-Engordany). En aquest cas també hi haurà punts de càrrega i descàrrega a la Rotonda i Bisbe Iglesias. El Comú adverteix que en aquest darrer tram es poden produir problemes de trànsit al matí i a la tarda. Per això s’adoptaran mesures i en el cas de la circulació cap al Col·legi Sant Ermengol s’ha previst que els autobusos que vinguin des d’Escaldes-Engordany puguin accedir pel carrer Sant Andreu mentre que la resta entraran i sortiran per Bisbe Iglesias. En el cas dels cotxes particulars es recomana arribar al centre pel carrer de les Canals. Quant als aparcaments privats que hi ha a Babot Camp, se’ls habilitarà una entrada i en relació amb l’aparcament de l’Hiper Andorra s’hi accedirà per Rossell Calvà.
Si atenem al desenvolupament de les obres, els treballs del carrer la Unió al de la Borda començaran el 16 d’abril i es farà primer el costat esquerre en sentit baixada, tot seguit el costat dret i finalment el centre. De Bonaventura Riberaygua a Bonaventura Armengol, els treballs arrencaran el 3 d’abril a tota la calçada i després als laterals. I de la Rotonda a Bisbe Iglesias, a partir del 5 d’abril es farà el costat esquerre en sentit baixada i a partir del 15 de maig el costat dret. Marsol va assegurar que en els diferents trams s’assegurarà el pas dels vianants en tot moment i es garantirà l’accés als comerços.
La cònsol major va indicar que les obres poden comportar un greuge per al comerç, tot i que tindran lloc en una època de baixa afluència turística. Amb tot, la resposta que s’ha rebut per part del sector és positiva ja que “saben que és pel seu bé”. La previsió és que el 3 d’agost estigui tot el paviment enllestit.

Les obres de sanejament de rec duraran 4 dies

El rec del Solà continua tallat després d’una esllavissada. Marsol va explicar que hi ha inestabilitat en uns rocs i que el Comú va adjudicar per urgència les obres de sanejament. Aquestes van començar ahir i es poden allargar tres o quatre dies. Fins que no estiguin enllestides, els veïns de dos habitatges afectats no podran tornar al domicili. A més, caldrà fer l’estudi de detall de la zona, que no està elaborat. Tot això es tractarà amb el Govern. El Comú defensa que l’executiu ha d’assumir almenys el 50% del cost de les obres i de l’estudi.

Assegurada la continuïtat de les colònies

La cònsol major va assegurar que les colònies que organitza el Comú d’Andorra la Vella no s’anul·laran. Responent a l’oposició, Marsol va remarcar que la ciutat francesa d’Albi (on tindran lloc aquest any) no és lluny d’Andorra –de fet ja s’organitzen sortides a la platja– i que els monitors ja estan contractats. La idea del Comú és que es pugui variar de destí i que se celebrin tant a França com a Espanya.

últim tram
embelliment
Meritxell
2
6 milions
avinguda meritxell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte