Diari digital d'Andorra Bondia
Gabriel Ubach, és secretari general de la Unió Sindical d’Andorra.
Gabriel Ubach, és secretari general de la Unió Sindical d’Andorra.

L’USdA denunciarà a Europa les coaccions al president del Sipaag


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La Unió Sindical d’Andorra, USdA, portarà a l’escenari d’Europa l’afer de les presumptes coaccions del Govern al president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita. Així ho va explicar ahir el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que va manifestar que la intenció “és posar en coneixement de la Confederació Europea de Sindicats l’afer de les coaccions perquè l’elevi a la Carta Social Europea i vegin que un cop més se’ns vulneren els drets sindicals al Principat”, va manifestar. 
El Sipaag va denunciar que el seu president havia rebut pressions per part de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, arran dels comunicats del sindicat sobre la plaça de protocol i sobre la possible privatització de serveis. 
Per altra banda, el líder sindical  de l’USdA reclama que el Govern, a través de la ministra de Funció Públia, sobre qui recau l’acusació de les coaccions, o bé el mateix cap del Govern o el ministre portaveu “surtin, per dignitat i demanin disculpes públicament” per aquests fets. 
En un comunicat enviat ahir, la unió sindical denuncia aquestes “coaccions i amenaces del molt il·lustre Govern d’Andorra en contra del secretari general del Sipaag, Lluís Anguita”. 
La unió sindical remarca que no és el primer cop que el Govern de Demòcrates per Andorra “vulnera els drets sindicals de tots els treballadors de la Funció Pública”. Ubach recorda que “ja hi ha diverses sentències que demostren aquesta vulneració de drets sindicals, com és el cas de la comissió consultiva de la Funció Pública”. 
Aquestes pressions denunciades pel Sipaag són, al parer de l’USdA, “conductes més pròpies de l’edat medieval”. La unió sindical critica que “un ministre que és un funcionari en excedència qüestioni que un sindicalista està polititzat”. Per tot es pregunten en to irònic però crític si el següent cas serà “el garrot vil o la foguera com a la caça de les bruixes”, diu el comunicat. 

Sipaag i SEP creuen que es vol calmar els sindicats

El Sipaag i el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) s’han pronunciat sobre la reunió de divendres passat amb Funció Pública amb relació a l’increment de la retribució de les hores extraordinàries per equiparar-la a  l’establerta al nou Codi de relacions laborals. Tots dos sindicats afirmen en un comunicat que “no podem dir que no a una millora del Reglament vigent, però pensem que la revisió d’aquest Reglament hauria de ser més exhaustiva” D’altra banda, pensen que just abans de les eleccions no és un bon moment per fer propostes, ja que “semblen respondre més a la intenció de calmar els sindicats que a una manera seriosa de treballar”.

USdA
denunciarà
europa
coaccions
president
sipaag

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte