Diari digital d'Andorra Bondia
L’USdA exigeix a l’executiu un pla per recuperar els salaris
L’USdA exigeix a l’executiu un pla per recuperar els salaris

L’USdA exigeix a l’executiu un pla per recuperar els salaris


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“El Govern està cometent un gran error.” Així de contundent es va mostrar el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, a l’hora de valorar el complement salarial per als col·laboradors educatius que no arribin al salari mínim interprofessional aprovat pel Govern, al qual va demanar “deixar de donar almoina” i ser “molt més ambiciós”.
En aquest sentit, Ubach, que va celebrar que també s’acabi amb la desigualtat entre personal eventual i fix de l’administració pel que fa als complements retributius tot i que va insistir que “no n’hi ha prou”, va exigir a l’executiu l’elaboració d’un “pla per recuperar tot el que s’ha perdut els darrers anys”.
El dirigent sindical, que va avançar que a partir del setembre l’organització farà d’aquesta qüestió un “cavall de batalla”, va assegurar que en els darrers vuit anys els treballadors d’aquest país, siguin del sector públic o del privat, en què també hi ha hagut “una congelació salarial brutal”, haurien “perdut entre un 30% i un 40% del seu poder adquisitiu”.
Per aquest motiu, Ubach, que va recordar que a l’inici d’aquesta legislatura l’USdA va proposar incrementar un 10% els salaris en quatre anys a raó del 2,5% cada any, va insistir que si “és cert que l’economia es recupera el normal és que també ho facin els salaris i les condicions de treball perdudes”.
Així mateix, Ubach va insistir en la necessitat d’apostar per “l’economia productiva del país i deixar de dependre al cent per cent dels turistes que ens visitin i sobretot del moneder que portin”.

USdA
exigeix
salaris
recuperar
executiu
Gabriel Ubach

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte