Diari digital d'Andorra Bondia
L’USdA proposa la fixació per llei d’una tretzena paga extraordinària
L’USdA proposa la fixació per llei d’una tretzena paga extraordinària

L’USdA proposa la fixació per llei d’una tretzena paga extraordinària


Escrit per: 
M.S. / Foto: C.G.

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) ja ha fet arribar a l’executiu i al grup parlamentari demòcrata les seves aportacions als esborranys de la llei qualificada de relacions laborals, de la llei qualificada reguladora de les mesures de conflicte col·lectiu i de la llei qualificada d’acció sindical i patronal, entre les quals destaca, a través d’una disposició final al primer dels textos, l’establiment d’una tretzena paga extraordinària obligatòria per als treballadors.
Des del sindicat, que ha comptat per a les seves aportacions amb l’assessorament de CCOO i UGT de Catalunya, es considera que aquesta mesura per incrementar els salaris “és molt necessària per a l’economia andorrana” i es recorda que en molts països de l’entorn estan fixades per llei catorze pagues.
D’altra banda, bona part de les aportacions de l’organització sindical, que s’oposa al manteniment de l’acomiadament no causal així com als terminis de preavís previstos i demana endurir l’acomiadament per causes disciplinàries perquè “no es pugui disfressar l’acomiadament no causal”, van encaminades que els treballadors puguin conciliar millor la vida familiar amb la laboral.
En aquest sentit, l’USdA proposa ampliar la baixa de maternitat fins a les 46 setmanes amb el 100% del salari o fins a les 56 amb un 80% del sou, en lloc de les 20 que preveu l’esborrany de la llei, així com que la baixa de paternitat sigui de deu setmanes i no de dues com recull el text de DA. A més, el sindicat planteja la creació d’una ajuda mensual de 125 euros per fill fins que aquest arribi a la majoria d’edat.
Així mateix, l’USdA, que proposa que les hores extraordinàries es paguin amb un increment del 40% del salari i no del  35% que fixa el text, planteja que “com a mínim i en tots els casos” el treballador tingui dret a dues jornades completes de descans setmanal obligatori, així com que, com a mínim, pugui gaudir d’un cap de setmana de descans mensual.
Pel que fa a les vacances, l’organització sindical planteja que els 30 dies de què té dret a gaudir el treballador siguin dies hàbils i no naturals com estableix l’esborrany de la llei.
Quant als permisos, la Unió Sindical d’Andorra proposa que el treballador pugui gaudir, com a permís retribuït, de fins a set dies laborals per assumptes propis durant l’any. A més, en el cas de defunció d’un familiar i si l’enterrament és fora del país, es planteja que el dia de més es concedeixi si el desplaçament és superior a 150 quilòmetres.

Malestar per la negativa de DA a lliurar el comparatiu

Un cop entregades les aportacions als esborranys de la futura legislació laboral, el primer secretari de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, va posar de manifest el “malestar” de l’organització amb la majoria demòcrata per haver-se negat a donar-los part de la documentació mostrada en la reunió on es van presentar els textos en la qual hi havia un comparatiu respecte de la legislació actual per apreciar els canvis més significatius.
En aquest sentit, Ubach, que va lamentar que aquesta documentació sí que es lliurés als mitjans de comunicació, va criticar la voluntat de la majoria de “no facilitar la feina als sindicats”. 

L’organització demana que es tingui en compte el text de llibertat sindical del PS

Quant al text que ha de regular l’acció sindical i patronal, l’USdA ho té clar i és contundent: “Si és que realment la motivació del Consell General és el desenvolupament de la llibertat sindical, demanem que sigui la proposició de llei presentada pel Partit Socialdemòcrata la que es prengui en consideració.” I és que l’organització sindical considera que la proposició de llei dels socialdemòcrates, rebutjada per la majoria demòcrata al Consell General amb l’argument que és necessària una reforma més àmplia que no la plantejada pels parlamentaris del PS, “s’assembla més a les necessitats actuals de tots els treballadors andorrans”. En aquesta línia, l’USdA manté que el text de DA “més que llibertat sindical és més proper a una llei de coacció sindical”.
Per avalar el seu posicionament, l’USdA, que recorda que treballa per aconseguir una llei de llibertat sindical homologable a les legislacions dels països de l’entorn des del 2006, lliura a l’executiu i al grup demòcrata un informe sobre el text de CCOO, així com el dictamen que ja va fer l’any 2006 la catedràtica en dret del treball i de la seguretat social Agnès Pardell.
Així, i segons consta en l’informe de CCOO, tot i tenir una estructura i un contingut més o menys similar a la llei espanyola, hi ha qüestions que en el text de DA “estan regulades de forma força deficient” o que fins i tot, com és en el cas de la regulació sobre el moment d’adquisició de la personalitat d’un sindicat o la seva responsabilitat legal, que “són inacceptables”. Així, en l’informe es manté que “no té cap sentit el termini de quinze dies des del dipòsit dels estatuts a fi que els sindicats adquireixin personalitat jurídica”. Quant a la responsabilitat, s’apunta que el fet d’ampliar-la, “de forma quasi il·limitada”, per actes dels seus afiliats “quan segueixin les consignes, directives o qualsevol altra decisió presa pel sindicat”, podria ser fins i tot “contrària a la llibertat sindical”.
Pel que fa a la regulació de les mesures de conflicte col·lectiu, i essencialment quant al dret a vaga, es recorda que es tracta d’un dret fonamental de manera que la “seva regulació legal no pot ser contrària al dret fonamental”. També s’incideix en la manca de seguretat jurídica en relació amb algunes definicions de la llei, com la de “serveis essencials”.

USdA
paga
extraordinària
tretzena
lleis laborals
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic