Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ustcee aposta per un protocol per tenir un paper més actiu
L’Ustcee aposta per un protocol per tenir un paper més actiu

L’Ustcee aposta per un protocol per tenir un paper més actiu


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Una de les prioritats de la Unió Sindical de Treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany (Ustcee) de cara al 2018 és l’elaboració d’un protocol que ha de regular les relacions amb el Comú. Aquest protocol prendrà com a font d’inspiració el que va acordar el Sitca amb la corporació de la capital i haurà de regular la presència de l’entitat, la relació vers els treballadors, poder tenir un paper més actiu en els conflictes i poder participar en tot el procés que s’esdevindrà de l’aprovació de la nova llei de la funció pública, ja sigui amb vot o si més no amb veu.

A banda, el protocol també hauria de facilitar l’activitat sindical, amb una ampliació de les hores que es destinen a aquesta tasca i la possibilitat d’accedir a un espai físic per a l’entitat. La presidenta de l’Ustcee, Aurora Baena, es va mostrar optimista que les dues parts podran arribar a un acord, ja que és bo per a tothom, tenint en compte que “fixa la forma de funcionar”.

Aquesta va ser una de les qüestions tractades en l’assemblea general que va tenir lloc dimarts. Els membres de la junta també van informar de la tasca feta fins ara. Una de les reivindicacions que s’han anat traslladant a la majoria comunal d’any en any ha estat la descongelació de la gestió de l’acompliment (GAdA), però el Comú no ho preveu fer fins que no s’aprovi la nova llei de la funció pública. Des del sindicat s’admet que cal modificar el GAdA, però que és necessari algun sistema de promoció i estímul. 

Des de l’Ustcee es van mostrar satisfets de la celebració de l’assemblea, que va tenir participació de treballadors i s’hi va destacar la tasca feta pel sindicat.

escaldes
ustcee
treballadors

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte