Diari digital d'Andorra Bondia
Macron pren el relleu d’Hollande i apel·la a una “França forta”
Macron pren el relleu d’Hollande i apel·la a una “França forta”

Macron pren el relleu d’Hollande i apel·la a una “França forta”


Escrit per: 
Agències

Minuts després de les onze del matí, i després d’acompanyar François Hollande fins al cotxe que l’esperava a fora de l’Elisi, Emmanuel Macron es va convertir ahir en el vuitè president de la V República de França i, de retruc, en nou copríncep d’Andorra. 
Macron va arribar a l’Elisi un minut després de les deu del matí i va mantenir una trobada d’una hora amb el ja expresident Hollande, en el transcurs de la qual el president sortint li va trametre a l’entrant les grans qüestions d’Estat, una reunió que el mateix Macron va qualificar de “senzilla i emocionant”.
Un cop acomiadat Hollande, i de nou a l’interior de l’Elisi, el president del Consell Constitucional, Laurent Fabius, va procedir a la proclamació dels resultats electorals i va lliurar a Macron el collar presidencial.
En el primer discurs ja com a president de França, el líder de República en Marxa (REM) es va comprometre a “tornar als francesos aquesta confiança en si mateixos, afeblida des de fa massa temps”, i va reafirmar el seu compromís amb Europa.
En aquest sentit, Macron, que va assegurar que “els francesos han escollit l’esperança i l’esperit de conquesta”, va remarcar que “el món i Europa necessiten avui més que mai una França forta i segura de la seva destinació, que porti la veu de la llibertat, que sàpiga inventar el futur”.
En aquesta línia, el president francès va voler donar un paper protagonista a Europa explicant que “serà refundada i rellançada” perquè “protegeix” els ciutadans. A més Macron,  que va assenyalar que “França és forta quan és pròspera”, va recordar que Europa “porta pel món els nostres valors”. 

Emmanuelle Macron
François Hollande
França forta
Macron
relleu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte