Diari digital d'Andorra Bondia
Macron arribant a l’Sport Hotel Hermitage de Soldeu.
Macron arribant a l’Sport Hotel Hermitage de Soldeu.

Macron recorrerà avui totes les parròquies i farà un acte públic


Escrit per: 
Redacció/Foto: RTVA

El copríncep Emmanuel Macron recorrerà avui totes les parròquies i es trobarà amb els cònsols a les diferents seus dels comuns en la que serà la seva primera visita oficial al país, en la qual participarà també al migdia a una sessió tradicional del Consell General i, pels volts d’un quart de sis de la tarda, s’adreçarà a tota la ciutadania en un acte públic a la plaça del Poble d’Andorra la Vella en què estarà acompanyat pel cap de Govern, Xavier Espot.
Tal com s’havia anunciat el copríncep va arribar ahir al vespre al Principat procedent de Tolosa. Poc després de les nou, el vehicle oficial de Macron, envoltat de fortes mesures de seguretat, s’aturava davant l’Sport Hotel Hermitage de Soldeu, l’establiment escollit per allojar-se i a on el cap d’Estat va oferir un sopar a les autoritats i a les personalitats del món polític, econòmic i social del país, abans del quals va dirigir-los algunes paraules.
El copríncep viatja acompanyat d’una vinetena d’efectius de seguretat francesos i durant la jornada d’avui fins a 150 efectius del Cos de Policia s’encarregaran de garantir la seguretat i que la visita es desenvolupi amb total normalitat.
Des de les diferents corporacions parroquials s’ha instat els ciutadans a rebre el copríncep en les respectives visites a les parròquies. Els actes arrencaran amb l’arribada de Macron a Canillo a les 9.15 h, a les 10 h es preveu l’arribada al Comú d’Encamp i a les 10.45 h a l’antic Comú de Sant Julià de Lòria. Ja al migdia tindran lloc els actes a Casa de la Vall, que no seran públics, i els accessos a la Casa de la Vall i al Consell General estaran tancats des de les 10.30 h fins a les 13.30 h.
Així, la síndica general rebrà el copríncep episcopal a Casa de la Vall a un quart de dotze del matí. Un quart d’hora més tard està prevista l’arribada del copríncep francès, que serà rebut per Suñé i el cap de Govern i la trobada dels dos coprínceps que es fotografiaran davant el monument commemoratiu al primer pariatge. A tres quarts de dotze hi haurà la salutació oficial a les autoritats i posteriorment Macron i Vives mantindran una breu reunió privada al despatx de la síndica. A les dotze del migdia serà el moment de la tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall, que serà seguida per una sessió solemne del Consell General amb discursos de la síndica i Macron.
A la tarda, el copríncep francès continuarà la ruta amb la visita als comuns d’Ordino, a les 15 h, a la Massana a les 15.45 h, a Escaldes-Engordany a les 16.30 h i a Andorra la Vella a les 17.15 h.
A la capital, segons va confirmar ahir el Comú en un comunicat, la visita de Macron comportarà l’alteració del transport escolar i del bus comunal entre dos quarts de cinc i les set de la tarda, el tancament d’un tram de Príncep Benlloch obligarà a anul·lar les parades de la Quirola i Casa Comuna. Així mateix, el dispositiu de seguretat obligarà a tancar la cinquena planta de l’aparcament Centre Ciutat durant tot el dia i l’accés al pàrquing des de la plaça Rebés entre dos quarts de cinc i dos quarts de vuit de la tarda. Les oficines de Casa Comuna faran horari intensiu (de 8 h a 15h) i s’han anul·lat les activitats esportives a la sala Polivalent.
Pel que fa a l’accés a la plaça del Poble, el Comú va informar que s’obrirà una hora abans de l’arribada del copríncep i que el públic haurà d’accedir-hi des de la zona dels ascensors panoràmics, la plaça Vinyes o el Centre de Congressos. L’accés a la plaça per la Rambla Molines estarà reservada per a les persones que hi accedeixin amb acreditació.

Macron
recorrerà
totes
parròquies
avui
acte
públic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte