Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, avui.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, avui.

Majoral es mostra "decebut" per l'incompliment dels protocols en el brot de la sarsuela


Escrit per: 
Agències / Foto: M. P.

"Quan vaig veure la notícia als mitjans em vaig quedar gèlid". Amb aquestes paraules, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, s'ha referit a l'anunci d'aquest dilluns del ministeri de Salut d'obrir un expedient a l'organització de la sarsuela cubana 'Cecília Valdés' després de constatar que el brot es va originar per no respectar els protocols sanitaris acordats abans de la celebració de l'actuació del 8 de maig, que fins al moment ha deixat 21 casos positius. "El ministre Benazet va dir que s'havien de depurar responsabilitats, i jo també ho comparteixo", ha dit.

La voluntat de la corporació també és "saber què ha passat i quin és el motiu d'aquest brot" però, a títol personal, Majoral ha manifestat estar "decebut". "Aquesta confiança que havíem demostrat fins ara de què tot estava controlat en els actes culturals s'ha perdut, i per això sento decepció", ha ressaltat.

Ara, la decisió final de sancionar l'organització està en mans del Govern, que ha de ser qui "faci el que correspon i esbrini el perquè del brot". Tot i això, Majoral ha explicat que aquest dilluns va mantenir una trucada telefònica amb la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, per posar la corporació a la disposició del ministeri i "aclarir tot allò que estigui a l'abast del comú".

Recollida de burilles a la parròquia

D'altra banda, el conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, ha manifestat que la formació està disposada a arribar a un acord amb la majoria pel que fa a la posada en marxa de campanyes de sensibilització que tinguin com a finalitat el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, cal recordar que Desperta Laurèdia va fer una publicació aquest cap de setmana a les xarxes socials on mostrava una imatge de dues ampolles plenes de burilles recollides en 45 minuts.

"Aquest cap de setmana, per iniciativa pròpia, uns quants ciutadans van fer una recollida de burilles per mostrar la quantitat de brossa que llancem a la parròquia" i es va aprofitar l'ocasió per "fer-ne difusió i compartir aquest missatge de la necessitat d'acabar amb aquests hàbits que embruten el medi", ha explicat.

Així mateix, el cap de l'oposició ha assegurat que a l'entorn de Sant Julià "hi ha algunes zones més afectades per l'acumulació de deixalles", com és el cas del bosc de la Rabassa, on ciutadans de la vila també han posat en marxa accions de recollida. "Al cap i a la fi, un dels eixos principals del nostre projecte és tenir un entorn net, cuidat i amable", ha conclòs.

Majoral
decebut
incompliment
protocols
brot
sarsuela

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte