Diari digital d'Andorra Bondia
Majoral va visitar ahir la Llar de Lòria per exposar l’apartat social del programa.
Majoral va visitar ahir la Llar de Lòria per exposar l’apartat social del programa.

Majoral insisteix a destinar la cessió obligatòria a habitatge social


Escrit per: 
A.L. / FOTO:M.G.

Ho va postular el mateix Josep Majoral en la campanya de les generals, i ho recupera ara per a les comunals, i com un dels eixos bàsics de l’apartat social del programa de Terceravia+Unió Laurediana: que els propietaris conservin el 10% que per llei han de cedir obligatòriament quan aixequen un edifici, a canvi de destinar-lo a habitatge social. El de l’habitatge és el problema més “flagrant”, deia ahir el candidat en la visita que va girar a la Llar de Lòria, i “des del Comú treballarem de la mà del Govern per resoldre’l”. Com? Impulsant un cadastre en ple segle XXI increïblement inexistent a Sant Julià –i a d’altres parròquies– que permeti facilitar les dades que el Govern reclama. Caldrà un “lleuger” retoc de la Llei del sòl vigent, adverteix, i tot plegat és “una part de la solució, però no tota la solució al problema de l’habitatge”.

La mare de tots els mals és, en la seva opinió, el conveni d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal que ha “tancat”, diu, molts pisos de propietaris estrangers. Per això, conclou, “el primer que hauria de fer el Govern potser és obrir aquests pisos, de manera que tornessin al mercat de lloguer: com més oferta hi hagi, més baixaran els preus”.
Dit així, sembla senzill i tot. Però el paquet social de Terceravia no s’acaba aquí. Majoral mantindrà el menjador social perquè la prova pilot impulsada per l’actual Comú “ha funcionat i s’ha comprovat que hi ha molta demanda”, crearà un Punt Jove i implantarà la figura de l’educador de carrer: “No sabem què va passar amb el que hi havia, però el cas és que va plegar al cap de quinze dies i cal una persona que canalitzi els neguits d’aquests joves. Terceravia donarà suport a Càritas –“te’n faries creus la quantitat de gent que hi va a buscar roba o menjar”– i incrementarà l’oferta de tallers per a gent gran i, sobretot, per a joves, “que avui són els més desatesos”.

eleccions comunals
UL
Sant Julià
Terceravia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte