Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons.
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons.

Marc Pons considera que l’equip de govern “ha transformat la parròquia”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

“Hem transformat la parròquia”. Amb aquestes paraules resum la feina que ha fet l’equip de govern del Comú d’Andorra la Vella el cònsol menor, Marc Pons, en fer balanç del que s’ha fet fins ara. En la seva opinió, Andorra la Vella venia “d’uns anys foscos, una mica deguts a la crisi, i havia perdut cert atractiu, certa força i també l’orgull”. Ara, remarca, “hem recordat que som la capital, no només per un fet institucional, sinó també perquè s’ha redignificat”. L’estrella d’aquesta redignificació, segons Pons, “ha estat refer els eixos comercials, amb accions concretes que han revertit en la millora comercial de la parròquia”. En aquest sentit, el cònsol recorda que s’han fet moltes accions de promoció turística, comercial, social, cultural, urbanística i sobretot de conscienciació: “de fer quallar en la gent l’orgull que s’havia anat perdent a poc a poc”. També creu que s’han fet molts esforços pel que fa a la neteja perquè Andorra la Vella “torni a brillar”. I aquesta neteja de la ciutat ha servit, al seu parer, perquè la gent torni “a renetejar la percepció que teníem d’Andorra la Vella fa quatre o cinc anys”. 

L’embelliment de l’avinguda Meritxell, “s’havia de fer”, insisteix, per donar resposta als visitants des del punt de vista de millorar el comerç, la restauració i l’hoteleria, tenint en compte que  “Andorra la Vella concentra molta part d’aquest negoci” i també de les activitats socials i culturals, i a més, és la seu de la majoria d’entitats i  institucions del país. Tot això comporta “temps i dedicació de persones, i de diners també. Ben gestionats, dona aquest resultat”, afirma el cònsol, que valora de manera positiva els esforços de diàleg que ha fet el comú amb totes les entitats implicades perquè això ha generat “compromís i coordinació”. 

Pel que fa al comerç, el cònsol menor creu que la majoria dels comerciants “són conscients que cal fer canvis, sense perdre l’atractiu”. Considera que el model de comerç “que tenim ara encara no està mort, tot i que ens hem d’avançar als canvis que s’estan vivint al món, com  l’e-comerce i l’aplicació de les noves tecnologies”. Per Pons, “som una illa enmig del Pirineu, però tenim un atractiu molt fort perquè tenim una oferta brutal, complementària tota ella”.

Una altra de les qüestions que posa sobre la taula és la reducció del deute que ha aconseguit el comú. “No hi ha una fórmula màgica”, remarca, sinó que ha estat possible per la gestió que han realitzat totes les conselleries i gràcies al lideratge de la cònsol major, Conxita Marsol. “No s’ha tirat cap euro a la bassa”, afirma amb rotunditat. Quant a la inversió, Pons considera que se n’ha portat a terme molta, sobretot a Santa Coloma, on “s’han fet uns esforços molt grans i que ja eren de justícia després de tants anys de no invertir en aquesta part de la parròquia”. Això està produint “una transformació força bona i positiva”.  Precisament una de les coses que s’ha de fer aquest 2019 és acabar tot el que està previst a Santa Coloma, com ara els vials, les entrades, i els aparcaments, la qual cosa fa extensiva als diferents barris d’Andorra la Vella. 

Pons també es refereix al Centre esportiu dels Serradells, donat el temps i els esforços que s’han esmerçat en la seva remodelació i “el desgraciat accident” que hi va haver “és un sotrac, un incident molt trist, però ho hem de superar” i seguir endavant amb la seva posada a punt. 

El cadastre i les separatives d’aigües creu que són ara mateix els projectes més importants que té el comú sobre la taula.  En aquest sentit, referma que “continuar amb les separatives d’aigües és un compromís a nivell nacional, mediambiental i ètic de cara al sanejament de les aigües que tenim”.  “A nivell de parcs  també es creixerà encara més, referma, i hem augmentat en places d’aparcaments a uns preus molt assequibles”, fet que contribueix a la pacificació d’Andorra la Vella “a nivell de caminar, ja que tenim unes distàncies molt curtes”. L’evolució d’Andorra passa precisament perquè sigui sostenible, “però hem de crear riquesa”. Sobre aquesta qüestió dels preus, Pons constata que els serveis públics que ofereix el comú estan altament subvencionats. “Som una societat altament subvencionada, a Andorra som uns privilegiats”, diu. 

Finalment, pel que fa a la seva participació en les pròximes eleccions parroquials, Pons afirma que està a disposició de la cònsol major i de la ciutadania, tot i que  “encara queden molts mesos de feina i no m’ho plantejo encara”.

Marc Pons
considera
equip de govern
parròquia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte