Diari digital d'Andorra Bondia

Mariona González acusa els cònsols de fer demagògia i d'actuar al marge dels partits amb què es van presentar a les eleccions


Escrit per: 
Agències


Dures declaracions de qui va ser presidenta del Partit Socialdemòcrata i actual consellera general del PS i membre de Sindicatura, Mariona González, a l'hora de valorar els resultats del seminari que els cònsols de les set parròquies van fer aquest dimarts passat per avaluar com afrontar la situació financera comunal.

González ha criticat els cònsols de 'fer demagògia' respecte l'informe que conclou que s'han d'apujar els impostos i retallar serveis.
Mariona González ha carregat contra les reunions de cònsols, les quals les ha qualificat que són 'més que un senat' i que han de ser més responsables ja que 'els cònsols no poden estirar cap a casa seva i dir mira què maco que ho hem fet fins ara'. Ha reiterat que 'cadascú ha de tenir la seva responsabilitat i deixar de fer demagògia en el sentit que tothom treballa la seva parcel·leta'. I ha reblat el clau afirmant que 'o ho fem en una visió global d'Estat o aquí no s'avançarà', en relació a trobar les fórmules per eixugar el deute que s'arrossega i que va ser motiu d'un seminari dels màxims mandataris parroquials aquesta setmana amb un informe damunt la taula elaborat per Luis Alonso González. En declaracions al programa El Matinari d'AD Ràdio, la consellera socialdemòcrata també ha estat molt crítica amb la manca de defensa per part dels cònsols dels ideals del partit amb el qual s'han presentat a les eleccions. Mariona González ha dit que 'no entenc perquè els partits ens gastem aquests diners en una campanya comunal si després veus que els set cònsols, siguin del color que siguin, sempre es posen d'acord amb tot. Això m'estranya molt perquè els comuns també fan política, a part de gestió', i ha posat com exemple l'elaboració dels plans d'urbanisme parroquials. González, fins i tot, a pregunta del moderador de la tertúlia, ha confirmat que ella creia que 'ja fa temps' les reunions de cònsols s'havien convertit en un lobby.
El to de la crítica ha pujat quan el moderador li ha recordat que en aquestes reunions hi ha els cònsols socialdemòcrates Rosa Ferrer i Miquel Alís. Tot i matisar que no es referia únicament a ells dos, ha declarat que 'sembla que allí [en les reunions de cònsols] no hi hagi un color polític' i ha afegit que 'si es creu que no  ha de ser-hi o ho pensen, doncs endavant, i a les properes eleccions comunals diguem que passem dels partits i que no ens paguin la campanya i que cadascú que es presenti com es vulgi presentar'.
La consellera ha emplaçat els cònsols a fer un 'mea culpa'  i dir 'fins aquí hem arribat, tinguem una visió de país i d'estat i deixem-nos de demagògies'. Ha dit que 'el que s'arrossega de fa molts anys, en sis mesos no ho arreglem' i considera que 'tampoc és la solució aquesta que posen els comuns de començar a augmentar impostos i retallar serveis per a la gent'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte