Diari digital d'Andorra Bondia

Mariona González creu que l'anunciada remodelació del Govern és un bon moment per crear la secretaria d'Estat de Polítiques d'Igualtat


Escrit per: 
Agències


La consellera general del PS Mariona González, ha declarat que la creació d'una secretaria d'Estat de Polítiques d'Igualtat és un compromís electoral "que vam marcar molt clarament" i que "és un compromís ferm i és un compromís que s'ha de complir".

Mariona González, que també va ser presidenta del Partit Socialdemòcrata en el moment en què es va elaborar el programa electoral del 2009, ha afegit que 'les legislatures duren quatre anys i s'ha d'anar prioritzant i planificant, i unes es prioritzen més que les altres', però ha afegit immediatament que 'la secretaria [d'Estat de Polítiques d'Igualtat] és un compromís i s'ha de complir'.

La consellera general del PS ha fet aquestes declaracions en el decurs del programa Ninguesperfecte de Ràdio Valira, on ha compartit tertúlia amb qui fou fins la setmana passada la presidenta de la Comissió de Polítiques d'Igualtat del PS, Júlia Martínez Illescas, i responsable del programa electoral socialdemòcrata en aquest tema. Martínez-Illescas ha refermat les paraules de González sobre el compromís electoral i la bona oportunitat que es presenta amb la remodelació governamental anunciada per Bartumeu. Ha afegit que en l'actualitat hi ha creada una comissió d'igualtat que depèn del Ministeri de Benestar, però que aquest 'no és el compromís electoral que tenim' sinó que 'la nova secretaria de Polítiques d'Igualtat ha de dependre de Presidència [del cap de Govern], perquè sigui una política transversal, això portem al programa, de manera que agafem la política en tot l'àmbit nacional i puguem incidir en la igualtat de gènere en totes les polítiques'.

Mariona González i Júlia Martínez-Illescas s'afegeixen així a les declaracions de Rosa Ferrer publicades recordant el compromís electoral del PS respecte la creació de la secretaria d'Estat de Polítiques d'Igualtat. Ferrer ho va dir en el decurs de la presentació del concurs de fotografia que el Comú organitza per celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte