Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol i David Baró, ahir.
Conxita Marsol i David Baró, ahir.

Marsol accepta contactes amb altres formacions, excepte el PS


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: M.P.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar ahir que ha començat a explorar possibles acords amb altres partits polítics de cara a les properes eleccions comunals. Marsol va dir que la voluntat dels demòcrates és “parlar amb tothom”, encara que veuria difícil un pacte amb el Partit Socialdemòcrata (PS). “No hem d’anar més lluny del sentit comú”, va declarar. També va confirmar que ha mantingut converses amb SDP però va deixar clar que “no hi ha res oficial amb ningú”.
Marsol va recordar que, tal com havia anunciat, Demòcrates veuen amb bons ulls el “projecte de sumar per Andorra la Vella”. Així va exposar que en política comunal “tots podem tenir idees coincidents” i va afegir que està oberta a comptar en la candidatura que encapçalarà amb persones que formin part d’altres partits i independents. De fet va indicar que en la primera llista amb què va guanyar el consolat hi havia “més independents que demòcrates”. 
L’actual cònsol major de la capital va explicar que la seva intenció era tenir enllestida la candidatura a finals d’aquest mes però “veient com estan evolucionant les coses” preveu esperar un temps. “No vull prendre la decisió únicament i exclusivament per Andorra la Vella”, va exposar i va afegir que, tot i que cada comitè parroquial tingui llibertat per decidir amb qui pacta, el partit ha de marcar una línia “fins on podem anar”. Així va dir que DA ha de definir un “mínim de directriu” i tenir un “concepte més unit”. 
Preguntat sobre les converses entre DA i SDP, el president d’aquesta formació, Jaume Bartumeu, es va limitar a indicar que aquest dissabte, 14 de setembre, els progressistes celebren una assemblea general extraordinària en què es presentarà una ponència relativa a la posició que ha de prendre la formació a les properes eleccions comunals. Segons va afirmar el polític, aquesta ponència defensa la participació en “candidatures d’ampli espectre”. Serà després de la reunió quan SDP es podrà pronunciar sobre un possible acord amb Demòcrates i altres formacions a Andorra la Vella.
De la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, va expressar la voluntat de mantenir Ciutadans Compromesos (CC) com una plataforma integradora de diferents sensibilitats tot i que no va poder donar per fet si formacions com Terceravia s’aplegarien sota aquest paraigües o bé si es presentarien en solitari a la Massana. Baró va anunciar que aquest mes hi ha una reunió de simpatitzants en què es crearà la comissió electoral que s’encarregarà de buscar persones per configurar un equip representatiu de les diferents sensibilitats i de “la majoria social de la parròquia”. També va dir que no hi ha cap nom confirmat per a cònsol.

marsol
accepta
formacions
altres
PS
menys
contactes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte