Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major i la major part dels treballadors implicats en les obres de l'avinguda.
La cònsol major i la major part dels treballadors implicats en les obres de l'avinguda.

Marsol assegura que les obres de Meritxell s’acabaran el 3 d’agost


Escrit per: 
Agències / Foto: CAV

“El 3 d’agost podrem inaugurar-la”. Així de contundent es va mostrar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el marc d’un esmorzar que va tenir lloc ahir amb les persones implicades en les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell. La cònsol major va destacar que “les coses no es fan soles” i va agrair “la gran implicació i col·laboració de tothom”, tant dels treballadors com dels ciutadans de la parròquia i del país “per la paciència” que han demostrat. Especialment, va insistir en la coordinació que hi ha hagut entre les empreses que estan treballant en el projecte.

També va assenyalar que “tot i les crítiques han pogut demostrar que era factible i ara és una realitat”. De manera que si no passa cap cosa greu, els treballs s’acabaran en el terminis previstos. Pel que fa a les incidències, Marsol va dir que hi ha hagut les normals “en una obra d’aquesta envergadura”. El tall de llum que hi va haver divendres passat o les fuites d’aigua, segons la cònsol, es van solucionar de manera “molt controlada i amb uns terminis molt ajustats”.

Marsol va explicar que espera que la remodelació “sigui un plus per al comerç i el turisme d’aquest país, una nova experiència de compres”. Va remarcar que la situació del comerç és delicada, “està patint”, que les tendències i les modes estan canviant i els comerços s’hi han d’adaptar. En aquest sentit, es va mostrar confiada que les obres poden ajudar “que la compra es pugui convertir en una nova experiència”. La cònsol va manifestar que s’ha de donar una altra visió al comerç d’Andorra i oferir “bon servei i qualitat”. Quant a les mesures de seguretat que s’han d’instal·lar a Meritxell i Carlemany, la cònsol va anunciar que divendres vinent tenen una reunió amb la policia i els cònsols d’Escaldes “per acabar de tancar aquest tema”.

Marsol també va fer recordar que hi ha altres obres que s’estan portant a terme a la parròquia i que finalitzaran properament, com la de la separativa d’aigües  de Santa Coloma, que s’acaba el 23 de juliol, al carrer de la Plana o el pont de la Comella, que està a punt de ser enquitranat.

El Comú estudia noves ubicacions per al Cirque du Soleil

Marsol va declarar que el Comú d’Andorra la Vella no ha demanat mai al ministre de Turisme que el Cirque du Soleil no torni al parc Central. Va recordar que tenen un contracte firmat per a aquest any i el que ve perquè hi continuï. “Sí que és cert que nosaltres hem analitzat altres possibles ubicacions de la parròquia d’Andorra la Vella i n’hem parlat amb el ministre”, va dir. Entre aquestes altres ubicacions, hi ha alguns altres pàrquings, que abans no es tenien. Ara per ara, va subratllar la cònsol, el millor pàrquing seria el del Valira, al costat de la Dama de Gel. També seria factible el pàrquing d'autobusos que té el Comú davant de Govern, però no el de l’estació central “perquè és molt just". De totes maneres, Marsol va assenyalar “que els comerciants de Riberaygua el volen al parc Central, però ho acabarem de valorar i prendrem la decisió”.

“Continuarem treballant per protegir el Rec del Solà” 

Després de l’esllavissada que es va registrar diumenge al camí que passa per la Tartera, a prop del Rec del Solà, els treballs dels geòlegs van continuar ahir al matí per assegurar el camí, ara amb sobrevols de drons. La zona afectada romandrà tancada fins que es tingui la seguretat que es pot tornar a obrir sense perill. En aquest sentit, Conxita Marsol va explicar que des del Comú són conscients que és una de les zones més dificultoses “i això acostuma a passar, però està molt més protegida que fa vint anys”. La cònsol major també va assenyalar que “el tema és greu, però per sort no va afectar ni els edificis ni les persones”. També es va comprometre “a continuar treballant per a la protecció de la zona”.

La baixada dels rocs va provocar moltes destrosses en la vegetació. Segons va dir el director de Protecció Civil, Francesc Areny, després d’aquesta esllavissada  el risc que se’n produeixi un altra en els propers dies no és pas més alt del que ja hi havia fins ara perquè la zona, que està molt esquerdada, continuarà sent fràgil. 

marsol
assegura
obres
Meritxell
acabar
agost

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte