Diari digital d'Andorra Bondia
La candidatura de DA + Acció a la capital.
La candidatura de DA + Acció a la capital.
La candidatura de l'aliança socialdemòcrata a la capital.
La candidatura de l'aliança socialdemòcrata a la capital.
La candidatura de Concòrdia a la capital.
La candidatura de Concòrdia a la capital.
Els presentadors de la candidatura d'Andorra Endavant a la capital.
Els presentadors de la candidatura d'Andorra Endavant a la capital.
Els membres de Concòrdia i PS SDP+ han coincidit al Comú de la capital.
Els membres de Concòrdia i PS SDP+ han coincidit al Comú de la capital.

Marsol competirà amb l’aliança socialdemòcrata per la capital


Escrit per: 
Meritxell Prat / Fotos: M. P.

La capital tornarà a ser escenari el proper 2 d’abril d’una de les batalles més aferrissades per aconseguir els dos consellers que es disputen a la circumscripció territorial. Ara fa quatre anys la fórmula d’Acord, amb PS i L’A, va donar fruits i els Demòcrates es van quedar només a 12 vots de la victòria. Ho recordava avui la cap de llista de DA, Conxita Marsol, que admetia que en una parròquia “amb molt vot socialdemòcrata no serà fàcil” capgirar la situació. Ara bé, s'ha mostrat convençuda que “tenim moltes opcions”. Opinió compartida per l’actual conseller de Comú i presentador de la llista, Miquel Canturri: “Penso que és una candidatura forta i esperem el millor. Tenim noms de pes i tenim possibilitats. Hi ha partit”.

I és que a ningú se li escapa que els Demòcrates han posat a la llista un dels seus pesos pesants: la fins ahir cònsol de la capital, acompanyada del conseller comunal Alain Cabanes, i comptant també amb el suport liberal per poder competir de tu a tu amb la renovada aliança socialdemòcrata. Un tàndem, el de Joaquim Miró i Marian Sanchiz, que des que es va anunciar el pacte són molts els que el veuen com a guanyador. “Si no ens veiéssim forts no ens hauríem presentat”, admetia avui Miró, que no amagava que el fet d’haver pactat amb SDP havia estat un punt a favor per convèncer-lo per repetir en els comicis. Sanchiz, de la seva banda, ha indicat que aspiren a “servir Andorra” i volen fer-ho “des de la unió, des de la fortalesa de l’aliança i des de la perspectiva que la gent pugui recuperar l’esperança que ha perdut des de fa tants anys”. 

Malgrat que totes les mirades se centrin en els dos grans blocs més tradicionals, com ja va passar fa quatre anys, seran quatre les llistes que es disputen la victòria. Aquesta vegada, però, els competidors seran dues formacions de nova creació.

D’una banda, Concòrdia, que aposta pel tàndem Martí Alay-Miquel Clua per intentar captar el vot dels descontents d’una banda i l’altra. El cap de llista de la nacional i presentador de la candidatura parroquial, Cerni Escalé, ha apuntat que la voluntat és fer “una campanya neta” i  s'ha mostrat “orgullós” de tenir llista a la capital, amb un equip que es mou “entre la il·lusió i l’experiència dels dos candidats”. Des del seu punt de vista, Alay “causarà molt bones sensacions” i va apuntar “el viscut pel Miquel” com un afegit a la campanya. “Si podem canviar el debat polític del país ja serà una victòria, els electors decidiran”, ha manifestat.

Finalment, l’Andorra Endavant de Carine Montaner també serà present a Andorra la Vella amb una llista liderada per Elisa Muxella i Dídac Tomàs. Tot i patir fins a l’últim moment perquè mitja hora abans d’acabar el termini s'ha detectat que un dels suplents no estava inscrit al cens parroquial, després de trobar un substitut la candidatura va tirar endavant. Muxella, que veu “bones perspectives”, ha deixat clar que la seva proposta és “el canvi total” i que pensen especialment “en la gent que ha de marxar d’Andorra perquè no troba lloc, els que no arriben a final de mes o les senyores jubilades que han de treballar 8 o 9 hores cada dia”.

marsol
aliança socialdemòcrata
capital

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte