Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major, Conxita Marsol, i el fill de Mora, Ivan Mora, un cop destapat el nou nom de l'escola bressol.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el fill de Mora, Ivan Mora, un cop destapat el nou nom de l'escola bressol.

Marsol destaca la "sensibilitat i personalitat" de Mora en el rebateig de l'escola bressol


Escrit per: 
Agències

Matí emotiu el quees va viure ahir dissabte a l'escola bressol dels Serradells quan s'ha rebatejat el centre educatiu amb el nom de Conxita Mora Jordana, en homenatge a l'excònsol major d'Andorra la Vella que va morir l'any 2016. L'actual màxima mandatària comunal, Conxita Marsol, s'ha desfet en elogis recordant la figura de Mora de la qual n'ha destacat la "sensibilitat i personalitat". "Era una persona forta i decidida de la qual vaig aprendre moltes quan vam coincidir a la corporació, ella com a cònsol i jo com a secretària del comú", ha recordat Marsol.

Ha emfatitzat la importància que ha tingut Mora per la resta de cònsols majors dones que han capitanejat la capital. "Va ser la primera dona a ocupar el càrrec i no era fàcil aconseguir-ho en aquell moment", ha subratllat. Mora va ostentar el càrrec entre el 1998 i el 2003 i va impulsar l'escola bressol que es va inaugurar en el seu últim any de mandat, per això la infraestructura escollida no podia ser una altra que aquesta. "Quan ho vam proposar a la família hi van estar completament d'acord i crec que a la Conxita li hagués agradat molt l'homenatge". La cònsol ha ressaltat que el centre "és un exemple d'escola bressol al país, moderna i de primer nivell".

Durant les paraules abans de destapar la placa i el nou nom, Marsol també ha volgut dedicar uns minuts a recordar el tràgic accident del 22 de novembre de l'any passat quan el Serradells es va incendiar. "Com a cònsol és un dels dies més tristos que he viscut, però al final hi va haver el millor resultat perquè no vam haver de lamentar cap ferit", ha emfatitzat. Precisament en aquest sentit, ha puntualitzat que les obres per reconstruir la piscina interior començaran al setembre, tal com estava previst, i que segurament durant l'estiu es podrà obrir alguns dies la piscina exterior.

Per la seva banda, el fill de l'excònsol major, Ivan Mora, ha volgut agrair l'homenatge i s'ha mostrat convençut que a la seva difunta mare s'hagués sentit elogiada pel reconeixement. Després dels dos petits discursos han destapat la placa i el nou nom de l'escola bressol. A l'acte hi han assistit representants de la corporació actual i també de passades, així com membre del Govern amb la presència de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el ministre d'Afer Social, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.

Des que l'escola bressol va iniciar l'activitat el 17 de febrer del 2003 amb 22 infants, ha donat servei a més de 700 nadons i menuts. Actualment, una seixantena de menuts són els usuaris habituals d'un equipament en el qual treballen 24 persones, entre educadores, cuineres i personal de neteja. L'acte de rebateig de l'equipament ha coincidit amb la graduació de 33 alumnes dels Serradells, que a partir del setembre s'incorporaran a l'escola.

Més homenatges

Marsol també ha volgut recordar que aquest mandat està sent especial perquè han perdut la vida tres excònsols de la capital: Conxita Mora, Joan Samarra i Rosa Ferrer. Amb el mateix objectiu que l'homenatge d'aquest dissabte, està previst que el nom de l'excònsol rebategi l'estadi comunal en els propers dies i el de Rosa Ferrer està reservat per la futura passarel·la que es vol fer per connectar la plaça del poble amb el Consell General, infraestructura que havia d'estar enllestida aquest estiu però de la qual encara no han començat ni les obres.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte