Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol diu que l’Agència Tributària surt més cara sense tots els comuns
Marsol diu que l’Agència Tributària surt més cara sense tots els comuns

Marsol diu que l’Agència Tributària surt més cara sense tots els comuns


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella s’està replantejant participar en l’Agència Tributària Nacional, tot i que en un principi va exposar la voluntat de prendre-hi part, tal com es va donar a conèixer la setmana passada en la reunió de cònsols. Els motius que han portat la corporació de la capital a tornar a avaluar la seva participació són dos. D’una banda, el fet que sense la presència de tots els comuns formar part de l’Agència Tributària Nacional resulta més car. De l’altra, i segons va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, també s’ha constatat que després d’assumir aquesta tasca internament el funcionament és correcte. 

“El nou sistema de cobraments ja s’aplica i està funcionant sense la necessitat d’ampliar plantilles”, va dir, al mateix temps que va remarcar que “ja anem al banc a cobrar a la gent que ens deu i el sistema funciona”. Marsol va destacar que el volum de morosos que té la corporació és molt baix. La decisió sobre si Andorra la Vella participa o no en l’Agència Tributària Nacional es preveu prendre entre aquesta setmana i la que ve. 

Els comuns de Canillo i la Massana ja van informar que no formaran part de l’Agència Tributària Nacional. Aquestes corporacions argumenten que no s’hi incorporaran per motius econòmics, i així ho van comunicar al Govern fa uns vuit mesos. Les parròquies argumenten que la despesa de funcionament es veuria incrementada. En el cas de la Massana això passa per la gran inversió en tecnologia i perquè no es pot prescindir de l’empleat, que té altres funcions.

 

Agència Tributària
andorra la vella
marsol

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte