Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú que es va celebrar ahir.
Un moment del consell de Comú que es va celebrar ahir.

Marsol diu que s’han donat CRA per esperar l’estudi dels llocs de treball


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: C.Andorra la Vella/T.Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va aclarir ahir que els complements de responsabilitat addicional (CRA) que s’han concedit recentment a vuit empleats estan subjectes a l’estudi de valoració dels llocs de treball de la corporació que ha encarregat el Comú. A més, va assegurar que tots estan ara per ara “súper ben justificats”, ja que aquestes persones estan desenvolupant funcions superiors a les que pertoca al seu lloc de treball o bé assumint tasques d’un altre empleat. Així, s’ha optat per concedir aquest plus salarial mentre no es tinguin els resultats de l’informe. Els vuit CRA es van aprovar en la junta de govern del 21 de maig i, per ara, són tots els que s’han concedit durant aquest mandat. Marsol va recordar que la possibilitat d’oferir aquests complements està recollida en la llei i que deixaran d’aplicar-se a finals del mandat.

Amb relació a l’estudi d’avaluació dels llocs de treball, va explicar que haurà de definir l’escala salarial i la carrera professional. Ja s’ha contractat un expert, que començarà l’1 de juny, i que treballarà per establir el nou organigrama de la corporació, la carrera professional i també les prejubilacions. Aquesta tasca tindrà una durada de quatre mesos i s’espera que al gener es pugui aplicar. La cònsol major de la capital va remarcar que serà en el marc d’aquest estudi que caldrà buscar un nou tipus de GAdA (gestió de l’acompliment), tenint en compte que el personal no té accés a cap mena de promoció després que se suspengués fa deu anys. A partir de l’informe, s’analitzarà si s’han de cobrir algunes places i, si es així, es traurà l’edicte. 

L’atorgament d’aquests complements retributius a certs treballadors de la corporació va ser criticat per l’oposició. Des de CdI+L’A, Jordi Minguillón va afirmar que el Comú hauria de recórrer als CRA de forma excepcional, ja que és una decisió “discrecional”, “a dit” i, per tant, considera normal que el sindicat de treballadors estigui preocupat. Per això, creu que hauria estat més encertat treure un edicte. En el mateix sentit es va expressar la consellera del PS Dolors Carmona, que també es va mostrar sobtada pel fet que la junta de govern hagi aprovat vuit CRA sense donar cap informació després d’una primera reunió en què es va tractar sobre la plantilla del Comú. La formació aposta per un edicte intern i la transparència. Marsol considera, però, que un edicte intern hauria estat “desvestir un sant per vestir-ne un altre”.

Per altra banda, ahir també es va acordar modificar l’ordinació dels agents de circulació, que es va canviar l’any passat, per eliminar les mesures sobre compensació de dies festius que es va introduir aleshores. Els agents argumenten que perden tres dies de festa. Marsol va indicar que potser el que caldria pensar és en modificar la llei dels agents de circulació per adequar-la a les necessitats actuals. Al mateix temps, es va mostrar en desacord amb el cap de Govern sobre la creació d’un únic cos.

També, arran de la rebaixa del preu que haurà de satisfer FEDA per les rases de la xarxa de calor de la Comella (que serà de 21 euros el metre), en considerar-se un projecte d’interès general, Minguillón va advertir que cal analitzar aquesta mesura, tenint en compte que la iniciativa comportarà uns beneficis per a la companyia elèctrica i, per tant, seria lògic que revertissin també en el Comú.

A l’últim, es va aprovar un préstec de 5 milions d’euros en el marc del Programa Regenera per les obres de Meritxell. Carmona va acceptar que tot i que això dona més liquiditat a la corporació, també incrementa l’endeutament. A 31 de març, estava a 32 milions d’euros. La liquidació del primer trimestre de l’any es va tancar amb un dèficit de 549.000 euros.

El Comú treballa per traslladar el Cirque du Soleil a una nova ubicació per deixar lliure el parc Central

El Comú d’Andorra la Vella farà “tots els esforços” per traslladar el Cirque du Soleil a una nova ubicació per deixar lliure l’aparcament del parc Central i així evitar el dèficit de places de pàrquing que comporta l’espectacle. Per a  aquest estiu, s’havia analitzat com a possibles opcions el nou aparcament al costat de la Dama de gel, l’aparcament de l’Estació Central o uns terrenys a Santa Coloma, tot i que aquests darrers no disposen d’aparcament. El PS coincideix que cal buscar un espai fix, que no cal que sigui cèntric, per a aquests esdeveniments (també la fira) per no hipotecar el parc Central. Ahir també es va informar que la inversió de 300.000 euros que es preveu fer per adequar l’aparcament de la Dama de Gel s’espera amortitzar en dos anys. Així, es calcula que es recaptaran 325.000 euros anuals.   

marsol
CRA
esperar
estudi
llocs de treball

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte