Diari digital d'Andorra Bondia
El nou conseller Carles Areny durant el jurament del càrrec de conseller.
El nou conseller Carles Areny durant el jurament del càrrec de conseller.

Marsol es mostra oberta a un pacte a les comunals amb L'A


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, està decidida a tornar a encapçalar la llista de Demòcrates a les properes eleccions comunals i, per fer-ho, no descarta a hores d’ara cap pacte. D’aquesta manera, estaria oberta a arribar a un acord amb "Liberals d’Andorra, amb Terceravia" o amb qualsevol altre patit que mostri la predisposició a sumar per la capital. "Soc una persona de sumar i vull sumar per Andorra la Vella", ha assegurat Marsol, afegint que el més important és que les persones amb les quals es pogués arribar a acords vagin en la mateixa línia i estiguin disposades a "treballar per Andorra la Vella". En aquest sentit, ha afegit que en l’àmbit de la gestió comunal "les persones compten molt" i, per tant, està "disposada" a parlar de possible pactes amb aquelles amb les quals hi hagi afinitat.

Marsol ha destacat, però, que cal anar pas a pas i que per això, en primer lloc, ja ha manifestat al comitè parroquial demòcrata la seva voluntat de ser la cap de llista de cara als propers comicis del mes de desembre, una proposta que ha rebut el "suport" dels seus companys i que ara haurà de ser validada, ha afegit, en el congrés que celebri DA. 

Quant a possibles moviments i pactes amb Liberals d’Andorra i que podrien suposar que Víctor Pintos acompanyés Marsol, ha dit que, de moment, "no hi ha hagut cap contacte" i ha apel·lat a què cal anar a pams. "Temps al temps", ha afirmat, ja que primer, ha refermat, cal que ella sigui oficialment candidata per començar a establir possibles pactes. "No tanquem cap porta a sumar", ha conclòs en aquest sentit. 

Marsol s’ha referit també al pacte que ha facilitat que Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos hagin entrat al Govern i ha destacat que era “necessari” un acord “per assegurar l’estabilitat del país” i ha recordat que també es va intentar amb terceravia tot i que finalment no va ser possible. El govern que s’ha confeccionat, ha afirmat, “demostra que hi haurà estabilitat els quatre anys”.

La cònsol major d’Andorra la Vella ha fet aquestes declaracions després de la sessió de consell de comú que ha servit per nomenar Carles Areny com a substitut d’Ester Vilarrubla, que ha marxat per ser ministra d’Educació i Ensenyament Superior. A l’acte, de fet, ha assistit també Vilarrubla, que ha volgut, d’aquesta manera, donar suport al conseller que agafarà la responsabilitat de Social que fins ara ella assumia. Del que no es farà càrrec Areny serà de Participació Ciutadana, una competència que tornarà a Joventut i Esports i, per tant, serà responsabilitat d’Alain Cabanes. Marsol ha destacat que "no és habitual" que en un mateix mandat es donin "tants canvis", ja que s’ha hagut de substituir Marc Pons i ara Vilarrubla però ha refermat que això demostra "la vàlua" de les persones que integren la majoria. La cònsol major ha destacat que per a Vilarrubla han estat "tres anys i mig intensos de treball" i ha lloat el seu "tarannà conciliador" i l’ha "animat" i "encoratjat" en la nova feina i li ha agraït la seva dedicació al Comú d’Andorra la Vella. Quant a Areny, ha declarat davant els mitjans després del seu jurament que no s’esperava el seu nomenament i que quan va rebre la notícia era fora d’Andorra. Ara espera fer-ho "el millor possible" i seguir la feina feta per Vilarrubla.

marsol
oberta
comunals
pacte
amb
L'A

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte