Diari digital d'Andorra Bondia
Una imatge del pic del Carroi.
Una imatge del pic del Carroi.

Marsol i Molné es comprometen a treballar amb els opositors al giny


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

Les cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la Massana, Olga Molné, es van comprometre a treballar conjuntament amb la plataforma Andorra ens mou, contrària al telefèric del pic del Carroi, a mesura que es vagi disposant dels estudis encarregats per les corporacions. “Hi ha voluntat de comunicació, d’estar en contacte amb la població” a través de reunions periòdiques, va celebrar el membre del col·lectiu, Lluís Manel Montoro, després de la presa de contacte d’ahir amb les dues mandatàries. La primera trobada ja està agendada i tindrà lloc el 27 de gener. Serà amb la cònsol major de la Massana i servirà per conèixer els detalls de l’enllaç des del pic del Carroi fins a les pistes. Amb Andorra la Vella no s’ha determinat cap data. En la trobada d’ahir també se’ls va informar que seran convocats a una reunió abans de la publicació del plec de bases del giny.

De la trobada també en van extreure que en els plans del Comú de la Massana no hi figura la creació d’un nou peu de pistes als Cortals de Sispony, un fet que va deixar més tranquil el col·lectiu. De fet, les cònsols van indicar que s’està treballant en una tecnologia per cable que permet enllaçar directament el Carroi i Pal sense pilones entremig. D’altres dubtes sobre el projecte no van poder ser resolts, tenint en compte que s’està a l’inici i que encara es desconeixen molts detalls. Un d’aquests és què passaria si l’empresa adjudicatària fes fallida i la proposta d’obligar-la a disposar d’una fiança que permetés la retirada de la ferralla si el telefèric quedés en desús. 

Montoro va explicar que la plataforma va traslladar a les cònsols els neguits sobre el projecte i el futur del país. Hi ha l’aspecte medi ambiental i l’econòmic. “Ens preocupa que es continuï apostant per castigar la natura en nom de l’economia i el turisme”, va remarcar. A Andorra ens mou li neguiteja que se segueixi fomentant el turisme de masses –que és “molt destructiu”– en lloc d’avançar cap a un altre model fonamentat en la qualitat (que no vol dir atraure només gent d’alt poder adquisitiu, remarquen). Pel col·lectiu, el projecte del telefèric al Carroi és “posar la banya al mateix lloc”.

Exposen que si la pandèmia ha servit per a alguna cosa ha estat per veure que “no es pot posar una sola poma al cistell”, que cal avançar cap a la diversificació de l’economia. Això sense oblidar el turisme, “però que no tot sigui el turisme” perquè “aquí podem tenir les millors pistes però quan tanquen les fronteres tremolem tots”. És en aquest sentit que Montoro destaca que “amb el giny al pic del Carroi sembla que no estem aprenent la lliçó de la pandèmia i que seguim apostant per un sol sector econòmic”, que és el turístic.

El col·lectiu també continua reclamant que el projecte es porti a consulta popular. Només la Massana s’hi ha compromès però considera que, un cop es disposi de tots els informes, Andorra la Vella hauria de fer el mateix.

marsol
Molné
treballar
opositors
giny

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Marsol prepara el talonari.... tenir pistes a Andorra la Vella val pasta

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte