Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol i Mortés amb  Mathieu Mori.
Marsol i Mortés amb Mathieu Mori.

Marsol i Mortés, al 43è Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, en representació dels comuns, participen des d'avui i fins dijous a la 43a sessió del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa que se celebra a Estrasburg, un certamen molt marcat pel conflicte armat entre Ucraïna i Rússia.

Així, intervindran al Congrés Oleksiy Chernyshov, ministre de Desenvolupament Comunitari i Territorial d'Ucraïna, i Vitali Klitschko, president de l'Associació de Ciutats d'Ucraïna i alcalde de Kíiv. També hi ha ponències sobre el discurs de l’odi i informació falsa i l’impacte en les condicions de treball dels càrrecs electes locals i regional (la proposta arriba dels Països Baixos i Suècia), i l’acollida de dones i infants refugiats per part de ponents d’Estònia i Alemanya.

Durant els tres dies del Congrés també es tractaran qüestions com el futur del Consell d’Europa i el rol del Congrés, amb la intervenció per part de Fiona O'Loughlin Una quarta cimera per a un Consell d'Europa renovat, millorat i reforçat; i l’urbanisme, amb debats en què es reflexionarà del paper de les ciutats i regions intel·ligents i les perspectives per a un enfocament de governança centrat en els drets humans l'home, amb l’al·locució de Paul Scully, ministre de Londres i ministre d'estat (ministre de govern local i seguretat comunitària).

El debat temàtic d’aquest 43è Congrés se centrarà en la revisió de la Carta Urbana Europea II i el Manifest per una nova urbanitat en el context de les situacions de crisi actuals, presentat per la irlandesa Anne Colgan i Christina Binder, de la Universitat Bundeswehr de Munic, i membre del Grup d'Experts Independents.

En la primera jornada s'ha escollit el francès Mathieu Mori com a nou secretari general del Congrés per a un període de cinc anys, candidat que ha reburt el suport de la delegació andorrana que posteriorment l'ha pogut saludar i felicitar.

Poders Locals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte