Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol i Vila aposten pel diàleg per resoldre el conflicte pel límit
Marsol i Vila aposten pel diàleg per resoldre el conflicte pel límit

Marsol i Vila aposten pel diàleg per resoldre el conflicte pel límit


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Agències/M.M.

Els comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria aposten per resoldre el conflicte pels límits territorials entre les dues parròquies a través de la negociació. Segons van explicar ahir els dos cònsols, Conxita Marsol i Josep Miquel Vila, hi ha bona voluntat per solucionar aquesta situació per totes les parts. “Som dos cònsols pacífics”, va dir Vila, i Marsol va remarcar que “ens asseurem i intentarem trobar una solució”.

La mandatària de la capital va exposar que, només començar el mandat, aquesta qüestió ja es va posar sobre la taula, però ara “és més important fer-ho”, va afirmar. “Som gent que arreglem les coses. La justícia ja té prou feina”, va apuntar el cònsol major lauredià.
Tot i així, la via judicial no es preveu aturar. En aquest sentit, Marsol va exposar que cal reservar-se terminis, tot i que “la voluntat hi és”.
Cal recordar que el Tribunal Constitucional va desestimar recentment el recurs d’empara que el Comú d’Andorra la Vella havia presentat contra les resolucions dictades per la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, amb relació als límits amb Sant Julià de Lòria. La corporació comunal al·legava una presumpta vulneració dels drets a un procés degut i a obtenir una decisió fonamentada en dret. El litigi en qüestió se centra en les divergències sobre una zona de la Margineda en què hi ha una vintena d’habitatges, que, a hores d’ara, paguen els impostos a la capital, i que ambdues parròquies defensen que està dins dels seus límits territorials. 

límits
Sant Julià
andorra la vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte