Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol va fer ahir aquestes declaracions sobre el seu futur polític al nou espai L'Encaix.
Conxita Marsol va fer ahir aquestes declaracions sobre el seu futur polític al nou espai L'Encaix.

Marsol, "més o menys decidida" a anar a les llistes i en espera del que digui el partit


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Agències

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha mostrat avui “més o menys decidida” a anar a les llistes de Demòcrates per a les eleccions generals, tot i que ha matisat que “no tot depèn de mi”. Així, ha declarat que caldrà esperar al pròxim cap de setmana per “tancar-ho entre tots perquè formo part d’un partit i entre tots hem de parlar i hem d’acabar de prendre les decisions que considerem més necessàries pel bé del país i pel bé del nostre partit”. D’aquesta manera, doncs, s'ha manifestat Marsol a preguntes dels periodistes, deixant entreveure que possiblement es presentarà a les eleccions. 

A la llista parroquial o a la nacional? Marsol no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió. Ara bé, cal recordar que en les manifestacions que ha anat fent durant aquests dies sempre ha expressat que “no em mouré per anar segons on”. 

Preguntada pel seu relleu al capdavant del Comú en cas que es presenti a les generals, Marsol s'ha referit al cònsol menor, David Astrié, com la persona preparada i idònia per poder-ho fer. De fet, ha assegurat que Astrié ja té experiència, donat que porta tres anys com a cònsol menor i “també per lògica és normal que vagi pujant”. Tot això, és clar, “si jo marxo definitivament, perquè potser al final dono una sorpresa i em quedo al Comú”, ha volgut deixar clar.

Altres parròquies
D’altra banda, les formacions polítiques continuen treballant per tancar les llistes de la candidatura nacional i parroquial. A Encamp, sembla que tirarà endavant el pacte entre el Partit Socialdemòcrata (PS), Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i Agrupament Encampadà (AE), de manera que s’ha confeccionat una llista conjunta que lideraran Marta Pujol, vocal del comitè executiu del PS i Susagna Venable d’AE, que ja va concórrer a les darreres eleccions comunals.

Pel que fa a altres formacions, des de Liberals s’assegura que està tot molt obert i que encara queda molta feina a fer per tancar llistes i treballen amb l’objectiu de tancar cinc o sis candidatures territorials.  

Caldrà esperar a diumenge per saber les persones que formaran part de les candidatures, ja que serà llavors quan els partits les validaran.

Una experta en diplomàcia europea, la 2 de Pallarés 
Acció segueix treballant en la configuració de les seves candidatures, una nacional i dues parroquials (a la Massana en solitari i a Escaldes amb Demòcrates) però avui, Judith Pallarés ha presentat la que serà la seva número 2 a la llista nacional, l’escaldenca Noëlia Souque Caldato. És llicenciada en Dret Internacional i Europeu i està especialitzada en diplomàcia europea, de fet, ha treballat durant 12 anys a Brussel·les. Políticament sempre ha estat vinculada al liberalisme i en el seu moment va ser la militant més jove del Partit Liberal d’Andorra.

Cambra constituïda el 26 d’abril i cap al 9 de maig
Amb la dissolució del Consell General i la convocatòria d’eleccions generals per al dia 2 d’abril, efectiva des d’aquest dimarts passat, no només queda definit el calendari del procés electoral, sinó també el que portarà a la constitució de la cambra parlamentària de la que serà la novena legislatura.

Així, i tenint en compte que el reglament del Consell General estableix que la seva constitució es portarà a terme el quinzè dia posterior a la proclamació dels resultats electorals, la sessió constituent, en què s’haurà d’escollir Sindicatura i procedir al jurament dels consellers generals, està prevista el 26 d’abril.

Posteriorment, durant els primers cinc dies hàbils posteriors a la sessió es constituiran els grups parlamentaris, amb un mínim de tres consellers generals. Els consellers que no formin part de cap grup parlamentari seran consellers no adscrits i si n’hi ha més de dos passaran a conformar el grup mixt. També s’hauran de presentar les candidatures a cap de Govern, l’elecció del qual s’haurà de fer en un ple a celebrar vuit dies després de la sessió constituent, és a dir el 9 de maig.

marsol
llistes
espera
partit

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Mareee quina por! imagineu-vos tota Andorra en obres, carreteres aixecades constantment, fonts de llumetes, rotondes en versió 1.0, 2.0, 3.0, canvis de circulació segons si el café del matí era amb o sense cafeina... no thank you!
Los cócteles que me bebo tienen menos ingredientes que estas listas electorales...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte