Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol amb Gerard Estrella (L’A), David Astrié, Miquel Canturri i Meritxell Pujol (Progressistes-SDP), ahir.
Conxita Marsol amb Gerard Estrella (L’A), David Astrié, Miquel Canturri i Meritxell Pujol (Progressistes-SDP), ahir.

Marsol no es veu com a favorita i diu que el pacte ha d’assegurar el triomf


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La candidata a la reelecció com a cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no veu la llista que encapçala com la favorita a les pròximes eleccions comunals. I és que, tal com va declarar ahir, la capital és una parròquia on el vot socialdemòcrata és important, tot i que es va mostrar convençuda que les coses poden canviar. Així doncs, amb l’objectiu de continuar el projecte iniciat fa quatre anys per Demòcrates, s’ha integrat a la candidatura Liberals d’Andorra i Progressistes-SDP. Per Marsol, aquest pacte es va veure com una bona opció “d’assegurar” el triomf a Andorra la Vella. 

En la presentació de la candidatura En Comú per Andorra la Vella, la cap de llista va defensar, doncs, l’acord, ja que considera que el fet d’integrar diferents sensibilitats li permetrà representar “més ciutadans de la parròquia”. També va dir que SDP pot fer aportacions en vessants que “nosaltres tenim potser menys presents”, i tot plegat la va portar a afirmar que la ciutadania ja ha entès aquest pacte. Quant als resultats obtinguts per DA a les darreres eleccions generals a la capital, la cap de llista va defensar que “es vota diferent a unes eleccions comunals que a unes nacionals”, i que de fet, a la circumscripció parroquial es va estar “a tocar de guanyar” encara que a la nacional es van recollir “molts menys vots”. I com a últim element per justificar l’acord, va citar la voluntat d’ajudar en l’estabilitat de les institucions nacionals. 

Marsol també va explicar que es tracta d’una candidatura continuista i va assenyalar la transformació que ha sofert la parròquia com a aval de la feina feta. El candidat a cònsol menor, David Astrié, va afegir que el projecte per als pròxims quatre anys pivotarà sobre la sostenibilitat vista des del sentit més ampli. Això passa per l’equilibri pressupostari (no invertir més del que s’ingressa), ambiental (fer una parròquia per a les persones socialitzant els espais públics), i la cohesió social (amb esdeveniments com ara la Festa Major, que han tingut una “gran afluència i èxit”). Amb relació als projectes que han quedat en cartera i que es voldria impulsar hi ha l’Estadi Comunal, sobre el qual ja s’ha convocat el concurs, i la millora de l’espai públic, així com avançar cap a la pacificació dels carrers. La cap de llista també va rebatre el “tòpic”, formulat per l’oposició durant aquest mandat, que tota la inversió s’ha centrat en l’avinguda Meritxell i va defensar que s’ha fet un esforç molt gran en barris com Ciutat de Valls, Santa Coloma o l’avinguda Tarragona. La voluntat és seguir en aquesta línia, va dir. Quant a la plaça que reclama Marsol a l’antiga parcel·la de la caserna de bombers, confia que es pot trobar un “equilibri” entre el Comú i Andorra Telecom, i va recordar que la corporació ha obtingut terrenys de cessió en zones cèntriques de la parròquia. Amb tot, va assenyalar que també s’hi podria encabir una oficina d’Andorra Telecom per “donar vida”. La candidatura, a més, continuarà reclamant l’elaboració d’una llei de la capital que permeti a Andorra la Vella ingressar “un plus” per capitalitat, “encara que sigui simbòlic”. Quant a l’heliport, va dir que és un projecte “superat per Andorra la Vella”, ja que considera que hi ha espais menys urbans per construir-lo. La candidata a la reelecció també va exposar que amb un Govern del mateix color polític és més fàcil arribar a acords, malgrat que va acceptar que “això tampoc és evident”, i va posar per exemple el “disgust” amb The Cloud.

marsol
veu
favorita
pacte
assegurar
triomf
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic