Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Marsol retreu al PS que no se’ls hagi consultat sobre la llei dels comuns


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

“No l’he llegit ni penso llegir-me la”. Així de contundent es va expressar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en ser preguntada per la proposició de llei qualificada d’organització i funcionament dels comuns presentada pels consellers generals socialdemòcrates. El motiu són les formes que ha emprat el PS a l’hora d’elaborar aquest text. En aquest sentit, Marsol lamenta que la formació “com a mínim hauria pogut parlar i pactar amb els comuns”.
La mandatària va destacar que pretendre regular el funcionament dels comuns sense conèixer-los ni col·laborar amb els actors que en formen part no ho comparteix perquè “nosaltres podem dir-hi alguna cosa”. A més, va retreure a l’oposició socialdemòcrata al Comú de la capital que no practica amb l’exemple, ja que sovint es queixa que la majoria no els demana l’opinió, però ara es veu que procedeix d’aquesta manera. 
Marsol va deixar clar que no entrava a parlar del contingut de la proposició de llei i va afegir que, encara que no creu que el principal problema del país siguin els comuns, “potser sí que és una necessitat, però participem-hi tots”. D’aquesta manera va exposar que als comuns hi ha grups i persones al capdavant i va remarcar que la fórmula que s’hauria d’utilitzar quan es vol fer algun text legislatiu que afecta les corporacions és la que es va fer servir en la reforma de les lleis de competències i transferències, en què els diferents actors implicats es van asseure al voltant d’una taula. Per tot plegat, va concloure: “Espero que no prosperi”. El Comú d’Andorra la Vella va rebre la proposició de llei el 20 de febrer passat, enviada pels consellers generals socialdemòcrates. 
Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, va exposar que els consellers generals del PS “han tingut la deferència de fer-nos arribar als comuns la proposició de llei”. Per aquest motiu va indicar que “en els pròxims dies els farem arribar la nostra opinió com a resposta a la seva carta, també per deferència”. Quant a l’eliminació de la figura del cònsol menor, Baró s’hi va mostrar en contra.
Des del Comú d’Encamp es va indicar que, quan el text s’entri a la corporació, la majoria comunal ja es manifestarà.

La cònsol confirma que un dels lots està desert

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va confirmar ahir que un dels lots de les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell ha quedat desert, ja que es van presentar al concurs només tres empreses. La mandatària va indicar que el plec de bases diu ben clar que una mateixa empresa no pot assumir més d’un lot. Per això, ara la corporació està valorant com es pot dur a terme aquesta adjudicació. Marsol no va voler donar més informació sobre quina sortida es podria prendre. En tot cas, de cara a la setmana que ve hi ha previst un consell de Comú en què es preveu adjudicar aquestes obres d’embelliment.

marsol
PS
consultat
llei dels comuns
retreu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte