Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la inauguració de la plaça.
Un moment de la inauguració de la plaça.

Marsol vol deixar a punt d’adjudicar el telefèric del Carroi aquest mandat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

“Si no canvia res, la nostra intenció és avançar en aquest projecte.” Així es va referir ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, al telefèric al pic del Carroi. La mandatària va explicar que la corporació està pendent d’un parell de reunions amb el Comú de la Massana i el Govern però, en tot cas, la intenció és treure a concurs aquesta instal·lació abans de les eleccions comunals.
Marsol va dir, però, que aquesta decisió no hipotecaria el següent mandat, ja que l’obertura de plecs es deixaria per al pròxim equip de govern i seria la nova corporació que hauria de decidir si l’adjudica o no. La cònsol major de la capital va declarar que “no podem esperar més”, ja que “ens consta que hi ha inversors que s’hi presentaran”. En aquest sentit va argumentar que “ara és el punt de maduració del projecte” i va defensar que Andorra la Vella necessita un atractiu “d’aquest nivell”. Marsol va recordar que les parròquies centrals són comercials i que encara que aquest segueix sent el motor econòmic, el comerç no es troba en el seu millor moment. Així va apuntar que la capital és l’única parròquia “que no té un plus”, un atractiu que ofereixi alguna cosa més als turistes. “Ens hem de posar al nivell de les altres parròquies. Hem de tenir un punt atractiu”, va dir, i va afegir que “ara és el moment del telefèric del pic del Carroi”.

La cònsol major d’Andorra la Vella també va afirmar que el fet de treure el concurs abans de les eleccions de desembre permetrà a la ciutadania pronunciar-se sobre el projecte a través del vot. A partir d’aquí, el pròxim consolat tindrà l’opció de deixar-ho desert si considera que la parròquia d’Andorra la Vella no necessita un atractiu com aquest.
Preguntada sobre el projecte i l’anunci de la majoria, la consellera socialdemòcrata al Comú d’Andorra la Vella i candidata a cònsol major del PS, Dolors Carmona, va declarar que és de “lògica i ètica” que la majoria deixi per al pròxim mandat la licitació i l’adjudicació del telefèric del Carroi. “Si condiciona la gestió comunal a les portes d’unes eleccions, no ho veiem bé”, va dir. Carmona va remarcar que aquest antic projecte torna a sortir cada vegada que s’acosten les eleccions. Explica que depenent del plantejament que es faci del giny i del que aporti a la parròquia, el PS valorarà si veu convenient tirar-lo endavant o no. En aquest sentit es va mostrar oberta a donar suport a una infraestructura d’aquestes característiques si no condiciona la gestió i els principals projectes del Comú. De fet, el que més preocupa la formació és l’elevada inversió que suposa aquest telecabina. Davant d’això argumenta que cal valorar si aquest projecte és necessari per als ciutadans.
Cal recordar que recentment, el comitè local de Terceravia d’Andorra la Vella va demanar al Comú aturar el concurs per a la construcció del projecte del telefèric del pic de Carroi fins després de les eleccions.

Una plaça que respon a les necessitats dels infants
Els alumnes de l’escola andorrana de Santa Coloma ja no han de patir pel perill que suposaven els cotxes que circulaven just davant de les portes del centre i poden gaudir de més espai per a ells i les mares i pares. El Comú d’Andorra la Vella va escoltar la petició exposada al si del consell d’infants d’habilitar una plaça en aquest punt tan transitat i avui és una realitat. S’ha batejat com a plaça del Consell dels infants i els alumnes es van mostrar satisfets del resultat de les obres. “Ha quedat nova i preciosa”, van agrair a la corporació.

marsol
adjudicar
telefèric
Carroi
mandat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte