Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Antoni Martí.
El cap de Govern, Antoni Martí.

Martí aborda amb Juncker la lliure circulació de persones


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es troben a Brussel·les on avui es reuniran amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per abordar diferents aspectes relacionats amb l’acord d’associació, segons va explicar ahir el ministre portaveu. Jordi Cinca, que va recordar que serà la tercera trobada entre Martí i Juncker, va precisar que la trobada servirà per fer un balanç de l’estat de les negociacions i per establir “un horitzó” de cap on poden continuar després de les eleccions.  
En aquest sentit, Cinca va destacar que el cap de Govern aprofitarà la trobada per incidir en dues qüestions que són fonamentals per al Principat. D’una banda, quant a la lliure circulació de persones, en refermar la posició d’Andorra de poder mantenir el sistema de quotes davant el gran desequilibri entre Andorra i el conjunt de la UE. I de l’altra, en aquest cas respecte a la lliure circulació de serveis i capitals, en aquelles qüestions vinculades “als serveis financers, que per a Andorra és molt important”, segons va insistir el ministre. 
A més, Jordi Cinca va avançar que serà també una “bona ocasió” per plantejar algunes qüestions com són ara la necessitat de poder disposar d’un prestador d’última instància o de la relació que pot tenir Andorra amb el Banc Central Europeu.

 

martí
aborda
Juncker
lliure circulació
persones

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

l'acord monetari entre el Principat d'Andorra i la Unió Europea, amb les obligacions corresponents establertes en el Reglament 806/2014 / UE i el Reglament 1093/2010 / UE. El Govern d'Andorra no compleix, això és greu reprovable i il·legal.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte