Diari digital d'Andorra Bondia
Martí, Ubach, Calvó, Descarrega i Torres van visitar ahir els infants de la casa de colònies Aina.
Martí, Ubach, Calvó, Descarrega i Torres van visitar ahir els infants de la casa de colònies Aina.

Martí admet que “amb The Cloud hi ha alguna cosa que no s’ha fet bé”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El cap de Govern, Antoni Martí,  va admetre ahir que “amb The Cloud hi ha alguna cosa que no s’ha fet bé”, i va destacar que “hi haurà temps per veure què ha passat”. Martí, que va fer aquestes manifestacions en la seva ja tradicional visita estiuenca a Aina, va recordar que l’executiu pren les decisions de forma col·lectiva i que així també “assumeix aquest desencís”.
Martí, que va insistir que davant el sobrecost de la construcció de l’edifci “l’única opció responsable era aturar el projecte”,  va admetre també que dins el Govern hi ha hagut “molta discussió” sobre aquesta iniciativa que ja venia de l’anterior legislatura, tot i que va remarcar que, un cop presa la decisió,  van anar tots a l’una. Així, el cap de Govern va negar que no s’hagués cregut fermament en aquest projecte i va assegurar que, en The Cloud, “hi crèiem amb un cost i no l’hem sabut controlar”.
Tot i això, Martí, que sense voler-ne concretar cap va recordar que en anteriors legislatures hi hagut altres projectes que no es van tirar endavant, no es va voler quedar únicament amb qüestions tècniques i va assegurar que la decisió de treure la licitació “és una decisió política”, i que per això “n’assumeixo la responsabilitat”.
Malgrat el “desencís” per The Cloud, el cap de Govern es va mostrar “molt satisfet” per la tasca del ministre d’Ordenament Territorial i de tota la direcció d’Andorra Telecom, companyia que al final de la legislatura tindrà “els millors números que ha tingut mai”, gràcies a iniciatives, aquestes sí,  “reeixides”, com la compra d’accions de MásMóvil, el call center de la Massana i la compra d’accions d’Avatel Telecom.
D’altra banda, Martí va defensar també l’enderroc de l’antiga caserna dels bombers assegurant que “un edifici no es tira per tirar”, sinó que es va fer per “les males condicions en  què es trobava”. Així mateix, el cap de l’executiu va avançar que més enllà de la urbanització dels entorns de la parcel·la, d’acord amb el Comú d’Andorra la Vella, també s’embellirà l’edifici que hi ha al mig, on es concentra tota la infraestructura de fibra òptica i que es va mantenir, ja que enderrocar-lo hauria tingut un cost d’uns 12 milions d’euros.
Quant al futur de la parcel·la propietat d’Andorra Telecom, el cap de Govern, que va admetre que l’afer The Cloud “no influirà” a l’hora de determinar la data de les eleccions generals, ja ha avançat que ell és partidari d’ubicar-hi un edifici per “seguir diversificant els ingressos de la companyia”, però serà una decisió, va dir, que haurà d’entomar l’executiu que surti de les properes eleccions.

El cap de Govern manté que “no es pot dir que no s’han encarat les reformes”

El cap de Govern, Antoni Martí, va aprofitar la seva tradicional visita i dinar a Aina per defensar la tasca feta per l’executiu de Demòcrates per Andorra, no només aquesta legislatura, sinó en els gairebé ja vuit anys de Govern de DA. En aquest sentit, Martí, que va contraposar els principals indicadors econòmics que hi havia el 2011 amb els que hi ha avui en dia, va retreure als crítics que es digui que no s’han encarat les reformes, un fet que va qualificar d’“injust”, i va recordar que ha estat el seu executiu qui, entre d’altres, ha desplegat la reforma fiscal, ha garantit per llei les reserves del fons de pensions de la CASS, ha afrontat la reforma de les lleis de transferències, i competències, sense les quals no es podria disposar de terrenys per a les infraestructures energètiques i s’hauria  deixat en paper mullat la llei de transició energètica, i transferències i el que ha aprovat les lleis dels cossos especials.
Així mateix, Martí, tot i admetre el retard i el fet que s’han presentat quan s’ha pogut per l’inici atípic de la legislatura, va destacar també les tres lleis laborals i el text de la funció pública, a tràmit parlamentari, així com algunes lleis relatives al sector financer per donar compliment a l’Acord Monetari.
Quant a la possibilitat que algunes de les reformes no es puguin aprovar en el que queda de legislatura, el cap de Govern, que va admetre que podrien  “anar més avançats” si les comissions legislatives haguessin treballat aquest juliol, va assegurar que, “si s’aproven,  millor” però, si no és així, “els electors i els ciutadans saben quin és el nostre plantejament”.
D’altra banda, i pel que fa a l’acord d’associació amb la Unió Europea, Martí, que va recordar que ell sempre havia dit que no es tancaria aquesta legislatura, es va mostrar convençut que “s’ha deixat la negociació molt ben encarada” per al futur executiu i va lloar la “comprensió” de la Comissió Europea amb les especificitats del país i el seu “respecte”.

El text d’accés al sistema sanitari, el mes vinent

Antoni Martí, que va visitar Aina acompanyat dels ministres Maria Ubach, Jordi Torres, Sílvia Calvó, Eva Descarrega i Carles Álvarez, va assegurar que l’executiu “tampoc descarta la reforma sanitària” i,  en aquest sentit, va anunciar una propera compareixença del titular de Salut. Carles Álvarez exposarà la proposta de modificació de la Llei de la CASS per tot el tema dels copagaments en la via integrada, així com el nou reglament d’accés a l’atenció sanitària pública (RASP), text que definirà com ha de funcionar tota aquesta via i el tema del metge referent i les segones opinions. El reglament, que ha estat consensuat entre el ministeri, la CASS i el SAAS, s’aprovarà el mes vinent, segons va precisar Martí.

martí
the cloud
alguna cosa no s'ha fet bé
admet
AINA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte