Diari digital d'Andorra Bondia

Martí advoca per modificar la llei de llibertats sindicals


Escrit per: 
M. F.

Martí advoca per modificar Demòcrates per Andorra (DA) va mantenir una reunió amb representants de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), durant la qual es van tractar diferents qüestions, entre les quals la llei de llibertats sindicals.

D’aquesta manera, un cop acabada la trobada el candidat a cap de Govern Antoni Martí va exposar que s’haurà de fer modificacions a aquest text perquè hi hagi “més representativitat” dels treballadors. Així, el número 1 de DA va exposar que cal que hi hagi més presència dels sindicats en el si de les empreses i que hi hagi sinergies entre empresaris i treballadors.
Martí va qualificar la reunió de “molt positiva” i va afegir que tant la mantinguda amb l’USdA com la celebrada amb la Confederació Empresarial Andorrana posen de manifest que “tothom està disposat a treballar per Andorra”, i en aquest sentit va considerar que després de les reunions “tothom està cridat a sumar” pel país.
De la seva banda, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va posar en relleu que és necessari “desenvolupar les lleis socials i laborals”, ja que “han quedat en un calaix”, com va recordar, i per tant cal que es faci els passos necessaris per tirar-les endavant. Sobre el fet que fa uns mesos el sindicat es va mostrar plenament a favor dels socialdemòcrates, va exposar que es “necessita que les forces polítiques sigui capaces de treballar totes juntes per treure Andorra del pou en què es troba” i va esquivar la qüestió de si l’USdA es posicionarà o no obertament a favor d’una formació o d’una altra. El secretari general de la Unió Sindical també va subratllar que en algunes de les qüestions que s’havien posat sobre la taula durant la reunió havien “coincidit” i en d’altres “no tant”.

Dèficit
D’altra banda, Demòcrates per Andorra va emetre un comunicat en què manifesten que consideren que qualsevol anàlisi de les xifres que fa Pere López “tira a terra la suposada millora de les finances públiques”. D’aquesta manera, exposen que la “suposada” reducció del dèficit vindria, d’una banda, per un augment dels ingressos, i d’una altra, per una reducció de les despeses. Així, afegeixen que l’augment dels ingressos prové majoritàriament de l’increment dels decomisos judicials per delictes de blanqueig de la Batllia (uns 20 milions d’euros) i de l’increment d’ingressos procedents de l’impost del tabac (uns 10 milions). I conclouen que “cap d’aquestes dues partides es pot atribuir a una millora de la gestió i tampoc a una millora de l’economia real”.
Per contra, afegeixen, el que és “més preocupant” és el capítol de les despeses. En aquest sentit remarquen que la rebaixa del dèficit és causada per una reducció de la inversió (42 milions) i assenyalen que no s’explica que hi hagi un augment de la despesa de funcionament de 12 milions, xifra que suposa, segons DA, un increment del 6%. Per tant, destaquen que “la lectura triomfalista que en fan Pere López i el PS no s’adiu amb la realitat de les xifres”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte