Diari digital d'Andorra Bondia
l cap de Govern Toni Martí saluda al diputat portuguès Paulo Pisco.
l cap de Govern Toni Martí saluda al diputat portuguès Paulo Pisco.

Martí agraeix a Pisco l'ajuda de Portugal en l'organització de la Cimera Iberoamericana 2020


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El cap de Govern, Toni Martí, ha rebut aquest dilluns al matí la visita del diputat socialista portuguès i representant dels residents a l'estranger Paulo Pisco. Tots dos han coincidit en assenyalar que les relacions bilaterals entre Portugal i Andorra passen pel seu millor moment.

Martí i Pisco han repassat les més de dues dècades de relacions bilaterals, així com la cooperació d'ambdós països en fòrums multilaterals com la Comunitat Iberoamericana o les Nacions Unides. Martí ha agraït a Pisco l'ajuda de Portugal en l'organització de la Cimera Iberoamericana 2020 i en les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea. La recent incorporació d'Andorra com a membre observador de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa també ha fet part de l'ordre del dia de la trobada.

Martí ha agraït l'interès que Pisco ha mostrat per Andorra al llarg dels últims anys i ha destacat l'aportació de milers de persones d'origen portuguès al progrés i a la prosperitat del Principat. El cap de Govern i el diputat portuguès han coincidit a ressaltar que, en els últims anys, s'han fet grans avenços pel que fa a la integració de la comunitat portuguesa al Principat. Començant el 2007, amb la signatura del conveni bilateral relatiu a l'entrada, circulació, sojorn i establiment dels nacionals; i intensificant-se en les dues darreres legislatures amb l'extensió dels drets econòmics a tots els residents estrangers a Andorra i amb la signatura del conveni per evitar la doble imposició.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte