Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí saludant els ponents i el moderador en la inauguració de la Universitat d'Estiu, ahir.
Antoni Martí saludant els ponents i el moderador en la inauguració de la Universitat d'Estiu, ahir.

Martí condemna la crema de la fotografia del copríncep episcopal


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

El cap de Govern, Antoni Martí, va condemnar ahir a la tarda la crema de la fotografia del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que va tenir lloc la setmana passada en la festa major de la Seu d’Urgell per part d’un grup d’activistes proavortament. Martí va afirmar amb rotunditat: “no em sembla bé i defenso el coprincipat”. Ho va fer en declaracions als mitjans de comunicació, després d’inaugurar la 35a Universitat d’Estiu. 

Sobre el final de la legislatura i els 32 projectes de llei que encara s’han d’aprovar, Martí va dir que no li correspon a ell decidir l’ordre de discussió d’aquestes lleis, sinó que això correspon als consellers generals, als quals va agrair “que s’hagin posat a treballar des d’avui mateix”. El que sí que va considerar “ideal” és que es poguessin aprovar abans d’acabar la legislatura. També va manifestar que li hauria agradat que els pressupostos s’aprovessin “l’any en curs”, però de moment “l’objectiu és presentar-los al més aviat possible”. Pel que fa al candidat a cap de Govern de Demòcrates per Andorra, només va assenyalar que “n’hi haurà un i serà molt bo”.  El que sí va refermar és que aquest “serà, sens dubte, el meu últim debat d’orientació política”. 

Preguntat sobre la via alternativa a Escaldes-Engordany, encapçalada per França Riberaygua, Martí va dir que la desconeixia i que no tenia res a dir, tot i que va subratllar que “tota persona que es presenta a les eleccions és digna d’admiració, no és fàcil fer política en els temps que corren”. En aquest sentit, va afirmar que “la política és ser innovador, reinventar-se, sense defugir la defensa de les institucions”.  

Quant al judici de BPA, el cap de Govern va assegurar que no creu que aquesta circumstància perjudiqui la imatge del país:  “La imatge  d’Andorra a l’exterior és bona”, va remarcar. 

Pel que fa als nou refugiats que acollirà Andorra, va afirmar que encara no han arribat al país i que s’està fent tot el possible per acollir-los amb totes les garanties jurídiques i també des del punt de vista del seu allotjament i de l’escolarització dels nens. “Estem contents. Ho hem fet bé”, va remarcar.

La 35a Universitat d’Estiu aborda el tema dels valors des de perspectives diferents

La Universitat d’Estiu que se celebra del 3 al 6 de setembre al Centre de Congressos va obrir les portes ahir a la tarda. Els valors: passat i futur és el tema escollit per aquesta edició. En la inauguració, Martí va destacar la contribució que l’evolució dels valors ha tingut en el desenvolupament de la societat andorrana i va defensar la necessitat de mantenir un equilibri dels valors i els principis per evitar les posicions extremes. Per la seva banda, el moderador Michel Wieviorka va destacar que en l’actualitat els analistes consideren que s’està davant d’un canvi de societat i que, per tant, “els valors també estan canviant”. L’historiador François Chaubet va mostrar com conciliar el desig de la persona per la mobilitat i l’arrelament i el sociòleg Jean-Marie Charon va explicar la incidència dels mitjans de comunicació en la creació d’opinió.

martí
condemna
crema
fotografia
copríncep episcopal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte