Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Antoni Martí, va participar ahir en el programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió.
El cap de Govern, Antoni Martí, va participar ahir en el programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió.

Martí confirma el 7 d’abril com a data per a les eleccions generals


Escrit per: 
Redacció/Foto: RTVA

Després d’haver-ho deixat entreveure en diferents ocasions, el cap de Govern, Antoni Martí, va confirmar finalment ahir el 7 d’abril vinent com a data per a la celebració de les eleccions generals, sempre que, això sí, el pressupost per a l’exercici 2019 s’acabi aprovant com es preveu  durant la primera quinzena de febrer.
De fet, el 7 d’abril era la data més probable, tot i que Martí havia deixat la porta oberta a celebrar els comicis el 31 de març.  No obstant això, les finals de la Copa del Món d’esquí a Grandvalira, a mitjans de març, i la Setmana Santa, que el 2019 caurà en la  tercera setmana d’abril, condicionaven força la cita, i finalment el cap de Govern ha optat per l’opció més lògica.
Martí, que va confirmar la data concreta en el transcurs d’una entrevista al programa La Rèplica de RTVA, va aprofitar l’anunci dels comicis per donar a conèixer també que l’executiu de Demòcrates per Andorra està estudiant una sèrie de mesures amb la finalitat de mirar d’incrementar el poder adquisitiu de la “classe mitjana andorrana” i “millorar la vida de molta gent”.
Tot i l’anunci, Martí, que va assegurar que la concentració de protesta del 17 de desembre passat “ens ha anat bé”, no va concretar unes mesures que “analitzarà dimecres el consell de ministres”. Sí que va insistir, però, que aniran encaminades a “incrementar el poder adquisitiu dels ciutadans”, de manera que podrien estar relacionades amb els lloguers, el salari mínim i les pensions, i que es podrien incorporar, via esmenes del grup demòcrata, al projecte de pressupost per al 2019 o fins i tot, arribat al cas, presentar per la via d’extrema urgència. Amb tot, com ja havia fet en una altra ocasió, el cap de Govern va destacar que el malestar expressat per un miler de ciutadans la setmana passada “ve de lluny”, si bé va admetre que la darrera responsabilitat és de qui es troba al Govern, motiu pel qual, “per responsabilitat”, s’analitza i es promouran aquestes mesures, que són possibles perquè “s’han sanejat els comptes públics”.
Martí va fer també un repàs a les reformes fetes les dues darreres legislatures i va desitjar que el futur cap de Govern pugui tenir “una legislatura més plàcida”.

martí
confirma
7 d'abril
data
eleccions generals

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

s'ho haurie d'estalviar .posar al noi en un trono i menys comedia! ni els vots dórdino ni els vots de ningú compten....segons ell, tot esta guanyat, doncs sommi .Cap a l'entronització d'un bon element en mans de DA. jo l'hagues votat, encara que es un pel jove i amb poca experiencia en el mon real. Pero seguint amb DA, no es pot.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte