Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí va visitar ahir les parades de llibres i roses de la plaça del Poble.
Antoni Martí va visitar ahir les parades de llibres i roses de la plaça del Poble.

Martí considera que la millor opció per al país seria un Govern de coalició


Escrit per: 
M.S. / A.L./ Foto: SFGA

Mentre el candidat a cap de Govern de Demòcrates, Xavier Espot, reprèn avui els contactes amb les diferents formacions per avaluar possibles acords, aquesta tarda es reunirà amb Terceravia, l’encara cap de Govern, Antoni Martí, valorava ahir l’escenari sortit de les urnes i es decantava per la fórmula del Govern de coalició com la millor opció pel país.
“El millor és un Govern de coalició perquè fomenta l’estabilitat, i en el fons, és el que vol la gent”, va assegurar Martí, que va insistir en la necessària “implicació” dels que puguin acabar sent els futurs socis de Demòcrates, ja que “hi ha temes molt importants i, independentment del que ha triat el poble fragmentant el Parlament, Andorra necessita estabilitat”.
Precisament, quant als futurs socis, el cap de Govern, que va voler deixar clar que qui ha de decidir és Espot i va dir que “el pitjor que pot fer un cap de Govern sortint és donar un consell al cap de Govern entrant”, va expressar el desig que “una vegada s’arribi a un acord des del punt de vista programàtic, que la paraula donada s’aguanti fins al final”. Així, i tot i no pronunciar-se sobre quins haurien de ser els futurs socis, el cap de Govern va remarcar la importància que “hi hagi lleialtat al tomb del full de ruta” que s’acabi adoptant.
D’altra banda, Martí, que va voler felicitar la ciutadania per l’increment de la participació així com Espot per “haver guanyat les eleccions”, ja que no ho havia pogut fer públicament des de la nit electoral, no va considerar que hi hagués un vot de càstig a la gestió de l’executiu “perquè si no no s’haurien guanyat els comicis”.
En aquest sentit, Martí, que va admetre, però, cert desgast després de vuit anys de Govern, va considerar que en el context actual “guanyar tres eleccions seguides és significatiu”, i va defensar l’acció del Govern. “La pitjor decisió és no agafar-ne cap, i si ho haguéssim fet no hi hauria cap col·lectiu enfadat”, va destacar Martí, que va recordar, però, que “en política s’ha d’escollir”, i va assegurar que totes les reformes fetes, les més i les menys reeixides, “eren necessàries”.
L’encara cap de Govern es va posicionar també amb relació a la composició que hauria de tenir la futura Sindicatura, i va considerar una “evidència” que hi hauria d’“haver la proporcionalitat de les forces representades segons l’escollit pels electors”.

martí
considera
millor
opció
país
Govern
coalició

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte