Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Toni Martí, en una imatge recent.
El cap de Govern, Toni Martí, en una imatge recent.

Martí destaca el fet que tant Saetde com Ensisa hagin tingut "una visió d'estat" per salvar Grandvalira


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Toni Martí, ha mostrat la seva "satisfacció" per la continuïtat de la marca Grandvalira i ha valorat el fet que les dues parts hagin tingut "una visió d'estat" per sobre dels interessos particulars i s'hagi entès que era important per al Principat que la marca no desaparegués. De la seva banda, el director general de Grandvalira, Alfonso Torreño, ha destacat que la solució a la qual s'ha arribat és la "millor possible" no només per a Grandvalira sinó també per "al sector de la neu d'Andorra, ja que suposa un reforç" de cara a la promoció exterior. Ha valorat també la generositat tant de Saetde com d'Ensisa per arribar a una entesa.

El cap de Govern, Toni Martí, ha mostrat la seva "satisfacció" perquè finalment s'hagi decidit que la marca Grandvalira continuï existint i ha valorat que finalment les parts hagin tingut "una visió d'estat" i que tothom hagi entès "que era important que la marca no es trenqués".

Martí ha remarcat el fet que amb l'acord entre les parts (Saetde i Ensisa), es determini que Grandvalira té "durabilitat en el temps", si més no durant deu anys, i ha remarcat el fet que finalment s'hagi optat per no trencar la marca perquè "ens hi jugàvem molt", ja que és una "insígnia" del país i un "referent mundial" que ha servit per atreure turistes, molts dels quals de mercats molt llunyans.

Martí ha destacat que amb la seva mediació l'executiu ha assumit un rol que creu que "havia" de tenir i ha admès que havien estat neguitosos pel fet que la marca es pogués trencar. Però més enllà del paper que ha pogut tenir l'executiu en les negociacions, Martí ha manifestat que s'ha arribat a bon port perquè totes les parts han tingut una "visió de país" i s'ha entès que per sobre dels interessos de Saetde o d'Ensisa hi ha els del Principat.

El cap de Govern ha remarcat que la dinàmica de les negociacions en els darrers mesos ha estat "positiva" i que "parlant la gent s'entén", tenint en compte que en una negociació "uns afluixen més que els altres" però que el més important és que es pugui arribar a una bona solució. En aquest sentit, ha remarcat el paper del cònsol de Canillo del qual n'ha subratllat la "responsabilitat" que ha tingut per resoldre aquest afer així com les sinergies entre el sector públic i el sector privat.

Valoracions del director general de Grandvalira
De la seva banda, el director general de Grandvalira, Alfonso Torreño, ha destacat que la solució a la qual s'ha arribat és la "millor possible" no només per a Grandvalira sinó també per "al sector de la neu d'Andorra, ja que suposa un reforç" de cara a la promoció exterior. Torreño ha remarcat que es tracta d'un acord "molt generós" i "treballat" per les dues parts, que han buscat "per sobre de les seves diferències el bé comú" i que es pogués arribar a una solució que fos beneficiosa tant per a Saetde com per a Ensisa, perquè ningú "no tingués la sensació que un perd i l'altre no". Ha afegit que de moment no es preveu un "canvi radical" en l'estructura de l'accionariat de Nevasa, ja que el 50% serà d'Ensisa i l'altra meitat de Saetde i les decisions s'hauran de prendre per un 60%, la qual cosa "reforçarà" els acords presos. Ha emfasitzat que "guanya tothom" i en aquest sentit ha volgut agrair "els esforços" de totes les parts, incloent-hi també el Govern.

Quant a la integració d'Ordino Arcalís, Torreño ha incidit en el fet que es posarà fil a l'agulla per "veure com es construeix un producte que sumi" i que de moment amb el forfet de temporada el que s'oferirà és que els esquiadors puguin gaudir també de l'esquí a Ordino Arcalís amb el pagament d'un suplement.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte