Diari digital d'Andorra Bondia
El nou cap de Govern, Xavier Espot, i el cap sortint, Toni Martí, durant la breu trobada que han mantingut.
El nou cap de Govern, Xavier Espot, i el cap sortint, Toni Martí, durant la breu trobada que han mantingut.

Martí destaca la vàlua d'Espot en el traspàs de poders


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

El cap de Govern sortint, Toni Martí, i el nou cap de Govern, Xavier Espot, han fet aquest dijous a la tarda, hores després de la presa de jurament del segon, el traspàs de poders. Tal com ha reconegut el mateix Martí, no ha estat un “traspàs tradicional” ja que Espot “ja coneix” tots els assumptes que té sobre la taula l’executiu i ha estat més un “parlar entre dos amics, dues persones que s’aprecien”. Martí ha assegurat que ha donat el relleu “a una bona persona, honesta, lleial” i que té la “humilitat de reconèixer” quan s’equivoca.

Pel que fa al reptes que tindrà per endavant Espot, el cap de Govern sortint ha manifestat que, sens dubte, el més important serà l’acord d’associació amb la UE ja que serà “una peça clau per a la modernitat que Andorra ha endegat”, i ha afegit que s’escriurà “una pàgina més en la història” i que el nou cap de l'executiu és “la persona més adequada per escriure-la”. 

Quan els periodistes li han demanat que fes un balanç, Martí ha destacat que ara no era el moment de fer-lo i qüestionat pel pacte no ha volgut entrar en si ell preferia que hagués estat amb terceravia. De fet, quan aquesta ha estat la pregunta ha respost parlant de la satisfacció perquè l’RN22 hagi estat oberta. Prosseguint amb la resposta, però, ha remarcat que era evident que calia un govern de coalició, en el qual espera que tothom “sigui fidel” al cap de Govern. I pel que fa a la decisió presa per Espot, ha afegit que ell també ha tingut llibertat per prendre les decisions que ha cregut escaients en el seu mandat i que el nou cap de Govern “ha fet el que ell entén que és el millor per a Andorra i cal respectar-ho”. 

I quin ha estat el consell que li ha donat a Espot? Doncs cap, ha assegurat, ja que “el consell que un cap de Govern no pot tenir en compte és el consell d’un cap de Govern sortint”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte