Diari digital d'Andorra Bondia

Martí: 'Em fa la sensació que l'ascensor i la majoria social s'han parat en un replà i ha entrat Demòcrates per Andorra'


Escrit per: 
Agències/Foto: A.R.

L'Auditori del Palau de Gel d'Andorra a Canillo ha estat l'escenari de la reunió pública que la candidatura de Demòcrates per Andorra (DA) ha celebrat aquest divendres al vespre. Les candidates i els candidats canillencs, acompanyats pels tres primers números de la llista nacional han desglossat diferents aspectes del seu programa electoral.

Toni Martí ha dit que Canillo, com li correspon a la primera parròquia protocol·lària, serà la primera a donar dos consellers a DA. El candidat demòcrata ha explicat que tinc la sensació que guanyarem bastantes parròquies, no sé quantes, però sí que sé que a la nacional anem per davant. 'La majoria social ens fa costat' cosa que l'ha portat a dir que 'em fa la sensació que l'ascensor i la majoria social s'han parat en un replà i ha entrat Demòcrates per Andorra'.

La candidata número cinc a la llista nacional, Mònica Bonell, ha insistit en el discurs de doblar la dotació pressupostària en matèria turística. Bonell ha explicat que no podia ser que territoris com el País Basc o Aragó, amb menys afluència de visitants hi destinin el doble de diners que Andorra. 'Si volem ser competitius, hem de fer més esforços', ha dit.

La excònsol menor també ha criticat l'ús que ha fet el Govern de les taules de treball. I ho ha fet des de l'experiència de participar en la Taula de Turisme i Comerç i,ha dit que  'les taules de treball no poden ser eines per buscar la ratificació de les decisions de Govern'. També ha tingut paraules crítiques per el treball fet a Andorra Turisme que 'durant dos anys no ha desenvolupat totes les competències'. Les referències al decret d'horaris comercials tampoc han faltat i ha explicat que 'una destinació turística ha de flexibilitzar els horaris' i ha afirmat que 'sí a a la conciliació laboral però no amb decrets tancant diumenges a les dues de la tarda'.

El tercer candidat de la llista nacional, Ladislau Baró, ha dit que les propostes del Partit Socialdemòcrata són 'propostes tancades, es miren el melic, llistes de partit'. Baró ha afegit que 'cal obrir les opcions polítiques a la societat i nosaltres hem fet un esforç per obrir Demòcrates per Andorra a la realitat de la societat i a la pluralitat'.

Per la seva banda, Jordi Cinca, candidat número dos, ha explicat el procés d'obertura de l'economia andorrana que requereix temps. Per aconseguir-ho ha dit que primer de tot 'hem de transmetre estabilitat política i seguretat jurídica als inversors'. I per aconseguir-ho s'ha de fer des de 'grans consensos, que necessiten gent disposada a dialogar, gent de Demòcrates per Andorra, perquè els altres ja han demostrat que de dialogar poc, que només agafen la bandera de la crispació'. I una vegada més ha repetit que cal 'rigor en la gestió pública; austeritat que necessita un petit  país com el nostre; un país més productiu que auxequi l'economia, i que la faci competitiva. Això és la clau de la recuperació'.

Els candidats canillencs, Celine Mandicó i Martí Salvans, han explicat algunes de les mesures que DA durà a terme en matèria social, a l'administració pública i en el sector de l'agricultura i la ramaderia.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte