Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la protesta pels drets fonamentals i contra les retallades laborals que va tenir lloc al mes de desembre.
Un moment de la protesta pels drets fonamentals i contra les retallades laborals que va tenir lloc al mes de desembre.

Martí es reuneix amb la patronal, el SAT i l’USdA per les mesures socials


Escrit per: 
M.S./M.S.C / Foto: Jonathan Gil

El cap de Govern, Antoni Martí, es reunirà aquest matí amb el sector empresarial i la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) per tractar sobre les mesures que va anunciar per combatre la pèrdua de poder adquisitiu de “la classe mitjana”. Martí va comunicar per telèfon als representants sindicals la voluntat de trobar-se. El mandatari ja havia dit que el seu objectiu era consensuar aquestes accions amb els agents econòmics i socials.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, es va mostrar a l’espera que les propostes de l’executiu permetin resoldre la situació i no es quedin només en solucions “de cara a la galeria”. Al mateix temps va remarcar que aquests problemes han estat causats per la “mala gestió política” dels darrers vuit anys de govern demòcrata i va recordar que des del sindicat ja s’havia alertat que massa ciutadans malviuen perquè els preus dels pisos estan per sobre dels salaris i per les “pensions de misèria”. Ubach també va declarar que afronta amb “poc” optimisme la reunió d’avui, tenint en compte que el mateix executiu assegura no tenir la vareta màgica per resoldre tots els problemes. Així mateix, l’USdA considera que aquestes són mesures “electoralistes” i davant d’això va assenyalar que “demà [avui per al lector] sortirem de dubtes”. Per Ubach les solucions passen per rebaixar el nivell de vida o augmentar els salaris.

D’altra banda, el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic, David Garcia, va mostrar la seva sorpresa pel fet que ni el SEP ni tampoc el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), hagin estat convocats a la reunió d’avui, tenint en compte que les dues organitzacions van sumar-se i van ser presents a la protesta ciutadana del 17 de desembre passat, concentració que ha provocat la reacció del cap de Govern i l’anunci de tirar endavant mesures per mirar de combatre la pèrdua de poder adquisitiu de la classe mitjana.

En aquest sentit, Garcia va recordar que tant els professors com els treballadors de l’Administració general “també estem afectats per temes com el preu dels lloguers i l’elevat cost de la vida al país”, motiu pel qual no s’entén que es vulgui consensuar unes mesures sense tenir en compte el conjunt de sindicats de l’Administració. Malgrat, doncs, que no serà present a la trobada, el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic va recordar al cap de Govern que hi ha una mesura que “podria portar a terme de forma ràpida i sense que impliqui cap cost econòmic com és la no aprovació de la llei de la funció pública”, un text, va recordar, que “afecta els drets i les condicions laborals dels treballadors públics”.

martí
patronal
SAT
USdA
mesures socials

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte