Diari digital d'Andorra Bondia

Martí fa una crida a mostrar que Ordino “no és” del PS


Escrit per: 
M. F.

El candidat a cap de Govern de Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, va destacar a la reunió de poble que es va celebrar a Ordino que els electors donin suport massiu a DA i demostrin que la parròquia “no és socialdemòcrata”.

D’aquesta manera, va cloure el míting dient que demanava a la gent “amb humilitat i fermesa” que diumenge “faci pinya” i voti DA.
En la seva intervenció, Martí va destacar que han aconseguit fer una campanya sense desqualificacions i va ironitzar sobre el fet que el candidat dels socialdemòcrates a la llista territorial per Ordino, Franz Armengol, digués que el programa era “una revista de moda femenina” i és que els que el van precedir s’hi van referir i van destacar que el que està de moda és Antoni Martí. Aprofitant aquestes paraules, el candidat de DA va exposar que ell espera que qui estigui de moda el diumenge siguin les dues candidates per Ordino, Meritxell Mateu i Olga Adellach.
L’acte el va obrir el cònsol major de la parròquia Bonaventura Espot, que va manifestar que DA era com “el Barça”, un equip on “tots treballen per tots” i amb una gran “davantera” formada per Ladislau Baró i Jordi Cinca i “l’home gol”, Antoni Martí, que, va dir ,“xuta molt fort”.
La número u per Ordino, Meritxell Mateu, va manifestar que el país té molt “talent” i que el que volen és potenciar-lo. També va exposar que Ordino “ha de ser emprenedor” i aconseguir que s’hi instal·lin empreses.
De la seva banda, la número dos, Olga Adellach, va remarcar que cal potenciar la construcció i una de les bases per fer-ho és a través de la sostenibilitat, és a dir, fer que s’instal·lin energies renovables als edificis. També va exposar que el medi ambient ha de suposar la qualitat de vida i va al·ludir a la necessitat de prioritzar les energies renovables i reduir la despesa energètica. Quant al paisatge, va remarcar que cal tirar endavant una llei d’impacte ambiental, una altra dels espais naturals protegits i un pla nacional d’embelliment que “acabi amb la deixadesa” de determinats indrets.
Finalment, va exposar les propostes en agricultura, que passen, bàsicament, per fomentar la formació, impulsar el turisme rural, les granges escola i les ecobotigues i desplegar la llei de ramaderia. A l’últim, es va comprometre que si governa DA es farà el centre de salut a la parròquia, encara que la política de DA sigui tirar endavant les obres que siguin necessàries i es puguin finançar, i per tant, en un primer moment, acabar les que ja estan començades.
També hi va intervenir Eva Font, la candidata més jove de tots els que es presenten i que ahir feia 20 anys. Va demanar que els joves que “s’estan preparant un futur” vegin que “hi ha solucions” i que és el moment de fer “canvis necessaris”.
Ladislau Baró va manifestar el PS ha volgut fer un gir al centre “per guanyar vots”, però va recordar que aquest espai correspon a DA. També va recordar que Bartumeu es presenta per sisena vegada. I va concloure que s’han centrat a “desprestigiar el programa de DA” i no han parlat del seu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte